Kataloog

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

E+E Elektronik Ges.m.b.H.

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001
  • IATF 16949

01.06.2021 02:06

E+E Elektronik pakub CO2 gaasikontsentratsiooni riiklikku mõõtmisstandardit

Austria föderaalne metroloogia- ja mõõdistamisamet (BEV) on tellinud andurispetsialist E+E Elektronik'i kalibreerimislaboratooriumilt riikliku standardmõõtmise (etalon) CO2 gaasikontsentratsiooni mõõtmiseks. Sellega on Engerwitzdorfi kalibreerimisspetsialistid riigi kõrgeim metroloogiline asutus veel ühe füüsikalise suuruse puhul pärast niiskust, kastepunkti ja õhukiirust. E+E Elektronik on BEVi määratud instituudina volitatud teostama nende füüsikaliste suuruste jaoks spetsiaalseid kalibreerimisi riikliku metroloogiainstituudi tasemel.

Riiklikud metroloogiainstituudid (NMI) - Austrias on see BEV - või selle määratud instituudid on riigi metroloogiahierarhia tipus. Siduvate riiklike mõõtmisstandardite (etalonide) loomisega tagavad nad seadusliku metroloogia sidumise rahvusvaheliselt tunnustatud SI-ühikute süsteemiga ja seega ülemaailmselt võrreldavad standardid.

E+E kalibreerimislaborile on see oluline ülesanne usaldatud niiskuse ja kastepunkti puhul alates 2004. aastast ning õhukiiruse puhul alates 2011. aastast. Aprillis 2021 anti määramine ka CO2 gaasikontsentratsiooni jaoks.

Määratud instituut BEV / E+E Elektronik

Määratud instituudina on E+E Elektronik pühendunud riiklike etalonide säilitamisele ja edasiarendamisele vastavalt metroloogia hetkeseisule ja nõuetele. Selle eelduseks on lisaks vajalikele metroloogilistele teadmistele ja seadmetele ka range kvaliteedijuhtimissüsteem vastavalt standardile EN ISO/IEC 17025. Lisaks sellele läbib E+E Elektronik korrapäraselt BEV ja rahvusvaheliste kalibreerimisspetsialistide poolt läbiviidavaid kontrollauditeid.

Riiklike etalonide samaväärsuse ja rahvusvahelise tunnustamise tagamiseks osaleb E+E Elektronik CIPM/BIPM (Comité International des Poids et Mesures / Bureau International des Poids et Mesures) või EURAMET (European Association of National Metrology Institutes) peamistes võrdlustes. Lisaks on E+E Elektronik esindatud rahvusvahelistes komiteedes asjaomaste füüsikaliste suuruste metroloogia valdkonnas.

Määratud instituudi kalibreerimis- ja mõõtmisvõimalused (CMC andmed) on loetletud BIPMi võtmevõrdluste andmebaasis (KCDB) nime all BEV/E+E Elektronik. Vastavalt CIPMi vastastikuse tunnustamise kokkuleppele (Mutual Recognition Arrangement - MRA) on E+E Elektronikil õigus kanda CIPM-MRA logo oma BEV/E+E kalibreerimissertifikaatidele. Selle logoga varustatud instituutide kalibreerimissertifikaadid on kõige kõrgemal tasemel ja pakuvad akrediteeritud kalibreerimisasutustele erilist huvi, kuna need on jälgitavad riiklikule metroloogiainstituudile.

"Meid rõõmustab asjaolu, et oleme nüüd ka BEVi määratud instituut CO2 gaasikontsentratsiooni, niiskuse, kastepunkti ja õhukiiruse mõõtmiseks, mis järgneb niiskusele, kastepunktile ja õhukiirusele. See näitab veelgi meie kalibreerimislabori suurt asjatundlikkust, millest meie kliendid on juba aastaid kasu saanud," ütleb Dietmar Pachinger, E+E kalibreerimislabori juhataja.

Akrediteeritud kalibreerimislabor

Lisaks erikaliibratsioonidele määratud instituudina pakub E+E Elektronik ka akrediteeritud mõõteseadmete kalibreerimist füüsikaliste suuruste niiskuse, kastepunkti, CO2, õhukiiruse, õhuvoolu, temperatuuri ja rõhu osas. Selleks on E+E Elektronik akrediteeritud kalibreerimislaboratooriumina vastavalt standardile EN ISO/IEC 17025 Austria riikliku akrediteerimisasutuse / majandus- ja digiministeeriumi poolt tunnuskoodiga 0608. Akrediteeritud kalibreerimiste otsustavaks tunnuseks on - erinevalt nn ISO või ettevõttesisestest kalibreerimistest - mõõtmistulemuste jälgitavus riikliku standardi järgi ja seega nende rahvusvaheline võrreldavus.

Üksikasjalik teave E+E kalibreerimislabori pakutavate teenuste kohta on kättesaadav aadressil www.eplusecal.com

Veel uudiseid

CDS201, HTS201 ja TES201 kolmikuga toob Austria andurispetsialist E+E Elektronik turule uue p&oti...

Uue HTS801-ga toob E+E Elektronik turule oma seni kõige võimsama niiskuse- ja temperatuurianduri...

Digitaalne sensormoodul kuluefektiivseks niiskuse ja temperatuuri mõõtmiseks

Austria a...

alates 26.04.2023 - 28.04.2023

Chennal Trade Center

Hall 3, stend F31 - F32

...

Austria andurite tootja E+E Elektronik laiendab oma digitaalsete andurite portfelli kahe uue toot...

E+E Elektronik uus niiskuskalkulaator arvutab kõik olulised niiskusega seotud parameetrid ja ka rõhukastepunkti.