Kataloog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

25.09.2021 01:09

ACE tööstuslikud amortisaatorid: Tailor-made for Automation

Tõhus viis hävitava energia kiireks ja usaldusväärseks hajutamiseks automatiseeritud protsessides on väikeste ja tööstuslike löögisummutite kasutamine. Lineaarsed iseloomulikud kõverad muudavad hüdraulilised komponendid teistest summutuslahendustest paremaks, kui tegemist on liikuvate masside kiire, turvalise ja täpse aeglustamisega. Eriti suure jõudlusega summutuselementide edu võti tööstuslikus kasutuses on löögisummutite inseneride oskusteave, simulatsioonimeetodid ja aastakümnete pikkune edasiarendus tihendus- ja vedelikutehnoloogia valdkonnas.

Automaatika on viimasel ajal teinud kiireid edusamme tänu uutele arengutele elektroonilise signaali kogumise ja töötlemise ning andmeside valdkonnas. Tänu võimsamale ajamitehnoloogiale on ettevõtted võimelised laiendama automatiseerimise taset nii väikeseeria- kui ka prototüüpide ja ühekordsete toodete puhul. Näiteks kasutavad paljud ettevõtted automatiseeritud protsesse, millest mõned hõlmavad väga kiireid liikumisi väga suurte inertsete jõududega. Kuid mis kasu on parimast ajami- ja anduritehnoloogiast, kui liikuvate masside kineetiline energia on liiga suur, et elektrilised komponendid või pneumaatika saaksid seda kohe aeglustada? Ja mis siis, kui süsteemid ja masinad halvatakse täieliku liikumise ajal elektrikatkestuste või häkkerite rünnakute tõttu? Sellistel ja muudel juhtudel kasutavad projekteerijad hüdraulikakomponente, näiteks tööstuslikke amortisaatoreid. Need on integreeritud näiteks pöörlevatesse laudadesse ja võimaldavad tänu täpsele aeglustamisele igal tsüklil suurt tootmismahtu. Pöörlevate käte ja portaalide süsteemides pidurdavad need usaldusväärselt lineaarseid liigutusi ja toetavad ajakriitiliste komponentide kiiret transportimist ühest tööjaamast teise. ACE Stoßdämpfer GmbH ehitas peaaegu 60 aastat tagasi USAs Detroidi lähedal autotootjatele esimesed reguleeritavad tööstuslikud amortisaatorid. Täna kuulub Saksamaal Langenfeldis asuv ettevõte STABILUS Groupi koosseisu ja pakub lisaks amortisaatoritele ka selliseid komponente nagu tööstuslikud gaasivedrud, pöörlevad pidurid, kinnituselemendid ja arvukalt muid lahendusi, sealhulgas vibratsioonide lahtisidumiseks. Väikesed ja tööstuslikud amortisaatorid on jäänud keskseks ärivaldkonnaks. Seda mitte ainult seetõttu, et USA ja Euroopa arendusinsenerid on pidevalt laiendanud unikaalset oskusteavet.

MAGNUM-seeria: Kuidas kataloogist pärit amortisaatorist saab ainulaadne kliendipõhine toode

Parim näide sellest on MAGNUM-seeria, mida on viimase 20 aasta jooksul pidevalt edasi arendatud. See koosneb kuuest keskmise suurusega reguleeritavate ja isereguleeruvate tööstuslike amortisaatorite perekonnast, mis on kavandatud kõrgetele nõudmistele ja paindlikkusele ning milles on kokku 17 erinevat põhitüüpi. Iga tooteperekond katab erinevaid nõudeid. Näiteks on olemas spetsiaalsed tööstuslikud löögisummutid eriti suure energia neeldumise, kompaktse konstruktsiooni ja astmeteta reguleerimisega ning mudelid äärmiselt kõrge ja madala temperatuurivahemiku jaoks.

Laos on saadaval ka roostevabast terasest versioonid toiduainetööstuse või meditsiinitehnoloogia erihügieeninõuete jaoks. Neid komponente, mida kasutajate seas peetakse löögisummutite võrdlusklassiks, ühendab üks ühine joon: nad aeglustuvad sujuvalt ja pidevalt kogu töömahu vältel. Selle tulemuseks on kogu struktuuri maksimaalne kaitse ning see võimaldab masinate ja süsteemide kiiremat liikumist. Hüdrauliliste amortisaatorite pehme aeglustuse lisakasu on oluliselt vaiksem töö.

Nende eeliste võtmeks on ainulaadne amortisatsioonitehnoloogia, millest esimene on survemuhv. See tagab, et põrkuv mass paneb selles kasutatava õli liikuma ja muundab lõpuks kineetilise energia soojusenergiaks peaaegu konstantse hüdraulilise rõhu juures. Turg nõuab, et see saavutataks üha suurema kiirusega, kuna konstruktsioonid peaksid muutuma tõhusamaks ja kiiremaks. Selleks, et see oleks võimalik standardse tooteperekonna MC33 kuni MC64 vastavate keermesuuruste M33x1,5 kuni M64x2 puhul, muudavad ACE insenerid muu hulgas drosselpuurid nii, et kasutatav õli jõuab võimalikult lühikese aja jooksul kolvi taha ja kompenseerivasse reservuaari. Lisaks sellistele õli tagasivoolule ja puuride optimeerimisele mängib tsükli kiiruse suurendamisel otsustavat rolli ka löögi lühendamine. Näiteks võimaldavad muudatused Langenfeldis asuval ettevõttel suurendada üksikute mudelite niigi häid väärtusi energiamahutavuse osas löögi kohta 170 Nm-lt 6780 Nm-ni ja löögikiirusi 0,02-lt 5 m/s sekundis. Konkreetselt on teostatud kliendispetsiifilisi rakendusi löögikiirusega 30 m/s ja energia neeldumist on suurendatud kuni 250 protsenti. Tänu ACE oskusteabele ja masinaelementide erilisele kvaliteetsele konstruktsioonile on neid suurenemisi võimalik saavutada mitte ainult MAGNUMi, vaid ka ACE väikeste löögisummutite ja ohutuslöögisummutite abil. Sellised võimsussammud rakendatakse igal juhul kliendipõhiselt ja tihedas koostöös vastavate rakenduspartneritega.

Moodulsüsteem koos unikaalsete simulatsioonitehnikatega

Individuaalsete nõuete optimaalseks täitmiseks kasutab ACE lisaks oma inseneride aastakümnete pikkusele kogemusele ja teadmistele ka simulatsioonitarkvara. See võimaldab Reinimaa teadus- ja arendusmeeskonnal simuleerida ja muuta paljusid parameetreid. Lisaks individuaalsele hinnapakkumisele pakutakse klientidele erinevaid väärtusi ja graafikuid, nagu aeglustuskõverad, aeg-nihke või tugijõu-nihke kõverad. Lisaks amortisaatorite omadustele ja nende aeglustuskäitumisele on simulatsioonidesse kaasatud ka muud olulised konstruktsiooni komponendid. Nende hulka kuuluvad eelkõige kasutatavad ajamid, mis tekitavad energiat, mis tuleb edasises käigus hajutada. Teiseks uuritakse üksikasjalikult töötingimusi. Ekstreemsetes tingimustes rakenduste jaoks, mis jäävad väljapoole standardset temperatuurivahemikku -12 °C kuni 66 °C, pakub ACE seetõttu erinevaid õlisid ja tihendeid, mida saab projekteerida 150 °C ülemises ja -50 °C alumises temperatuurivahemikus. Toiduainetetööstuse jaoks saab pakkuda ka puhtaruumiga ühilduvaid variante toiduõli ja NSFH1-kinnitusega, mida on võimalik eelnevalt simuleerida. Roostevabast terasest valmistatud korrosioonikaitselised variandid võimaldavad kasutamist eriti agressiivsetes keskkondades või valdkondades, kus on oluline ka visuaalne välimus. Spetsiaalsed lisaseadmed täiendavad võimalike rakenduste valikut. Näiteks

poldi eelpinged võimaldavad lööki kuni 25-kraadise nurga all ilma negatiivsete mõjudeta tihendustehnikale ja amortisaatorite elueale. Seda saab ka eelnevalt täpselt arvutada ja seega meetme edukust prognoosida. Sama kehtib ka PU-peade kasutamise kohta täiendava mürakaitse tagamiseks.

Tänu sellele ainulaadsele moodulsüsteemile koos inseneriteadmiste ja simulatsioonitarkvaraga suudab ACE iga konstruktsiooniga tagada võimalikult suure individuaalsuse automatiseerimisel ja muudab kliendi soovil kvaliteetsed standardsed tööstuslikud amortisaatorid rätsepatööna valmistatud lahendusteks.

Veel uudiseid

Digitaliseerimist ja lahja juhtimise lähenemisviisi peetakse paljudes ettevõtetes teretulnud sale...

Ratastoolide testimisel mängivad tootjad arusaadavatel põhjustel turvaliselt....

Ratastoolide testimisel mängivad tootjad arusaadavatel põhjustel turvaliselt....

22.12.2023 01:05

Ohutuslöögi amortisaatorid
Hädaolukorra spetsialistid tähistavad esilinastusi filmis ja televisioonis
Kui tegemist on tööstusliku summutustehnoloogiaga, on ACE üks esimesi pöördumisi enamiku inseneride ja projekteerijate jaoks kogu maailmas. Ükskõik, milliseid päringuid eksperdid tänapäeval ka ei esitaks, ACE vastab neile alati kiiresti, kas veebis või isikliku kontakti kaudu kohapeal.

Ratastoolide konstruktsioonis on palju arenguruumi. Seda näitab ühe telgiga Hoss Mobility, mis on...