Kataloog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

27.11.2021 03:11

Eppendorf tähistab väga erilise pipeti 60. sünnipäeva

2021. aasta on oluline verstapost kõigi laboratooriumis töötavate inimeste jaoks. 60 aastat tagasi tõi Eppendorf turule maailma esimese tööstuslikult toodetud kolbmikpipeti, mis muutis vedelike käitlemist laboris igaveseks. Eppendorfi 1961. aastal kasutusele võetud "Marburgi pipetil" olid samad põhielemendid, mida laboratooriumides tänapäevalgi kasutatakse: vedruga kolb, mis peatub täpselt kindlaksmääratud mahu juures, ja eemaldatav plastist pipetiotsik.

Geniaalne mõistus lahendas probleemi
Kuni 1950ndateni pipetiseerisid teadlased suu kaudu; see oli tehnika, mille puhul kasutaja imbus vedelikke õhukesse klaasist torusse suu kaudu. Neid suupipette ei puhastatud mitte ainult rutiinselt ohtlike kemikaalidega, näiteks väävelhappega, vaid anekdootilised teated seostasid suupipetatsiooni ohtlike ainete - sealhulgas tüüfusekultuuri ja isegi plutooniumi - allaneelamisega. Saksa arst Heinrich Schnitger, kes oli pettunud suupipeteerimise ebapiisavusest, konstrueeris "seadme väikeste vedelikukoguste kiireks ja täpseks pipeteerimiseks" ja esitas 1958. aastal patenditaotluse.

Eppendorf tunnistab potentsiaali
Eppendorf oli esimene, kes tunnistas Schnitgeri leiutise olulisust ja arendas seda edasi. See töö kulmineerus "Marburgi pipetiga" - maailma esimese kaubandusliku kolbmikpipetiga, mille Eppendorf tõi 1961. aastal turule. Koos esimese mikroliitrite mahtude käsitsemiseks mõeldud Eppendorf Tube® ("Eppi®"), mikroliitrite tsentrifuugi ja termomikseriga moodustas "Marburgi pipett" Eppendorfi mikroliitrite süsteemi; paljude teadusvaldkondade jaoks revolutsiooniline instrumentide komplekt, mis tänapäeval on standardiks teaduslaboratooriumides kogu maailmas.

Paljutõotav tulevik
Uskumatu 60 aastat on möödunud sellest, kui Eppendorf tõi turule esimese kaubandusliku kolbinööripipeti; vahend, mis muutis teaduse põhjalikult. See võtmehetk tähendab, et Eppendorfi DNA sisaldub igas kolbampullpipetis, mis on sellest ajast alates toodetud. Kuid lugu ei lõpe siinkohal. Eppendorfi pühendumine parimate vedelikukäitluslahenduste pakkumisele toob jätkuvalt kaasa uuenduslikke disainilahendusi, mis muudavad laboritöö üha tõhusamaks, turvalisemaks ja üldiselt paremaks. Tänapäeval saavad Eppendorfi kliendid valida paljude instrumentide, tarvikute ja teenuste hulgast, et rahuldada oma vedelikukäitlusvajadusi ja kiirendada oma uurimistööd veelgi


Veel uudiseid

Mastercycler® X40 abil ei ole teie igapäevased laborirutiinid mitte ainult usaldusväärsed ja...

Takara Bio Inc (Takara Bio) ja Eppendorf SE, kaks juhtivat ettevõtet bioteaduste valdkonnas, teatavad oma koostööst strateegilise ühisturustuslepingu raames.
müügiedendused 01. september 2023 - 31. detsember 2023
Eppendorfis tunnistame, et plastist tarbekaupadel on laboris võtmeroll. Samal ajal oleme teadlikud, et kaasaegse teaduse nõudmiste ja keskkonnahoiu tasakaalustamine on bioteaduste labori juhtimise peamine väljakutse. Seetõttu järgime põhimõtet "Vähenda, kasuta uuesti, ringlusse" alati ja igal võimalusel ning toetume üha enam biopõhiste toorainete kasutamisele.

Sel aastal annab Hamburgis asuv bioteaduste ettevõte Eppendorf SE oma maineka teaduspreemia välja...

Eppendorf Xplorer® ja Xplorer plus ühe kanaliga pipetid on sertifitseeritud My Green Lab®...