26.06.2023 11:00
Resveratrool on mingi mitteflavonoidne polüfenoolühend, mis on antitoksiin, mida paljud taimed toodavad stimuleerimisel. Seda saab sünteesida viinamarjalehtedes ja -nahas ning see on veini ja viinamarjamahla bioaktiivne koostisosa.
Puhas resveratrool on värvitu teraline kristall, maitsetu, vees lahustumatu, kergesti lahustuv eetris, kloroformis, metanoolis, etanoolis, atsetoonis, etüülatsetaadis ja teistes orgaanilistes lahustites, sulamistemperatuur on 256-258 ℃ ja sublimatsioonitemperatuur 261 ℃. Leeliselise lahusega, näiteks ammoniaagiga kokkupuutel muutub see punaseks; raudkloori ja kaaliumferriyanidi kokkupuutel tekib kromogeenne reaktsioon. See omadus on abiks resveratrooli identifitseerimisel.
Looduslikul resveratroolil on nii cis- kui ka transstruktuur. Looduses esineb see peamiselt trans-konformatsioonis. Mõlemad struktuurid võivad ühenduda glükoosiga, moodustades cis- ja trans-resveratroliglükosiide. Cis- ja trans-resveratroliglükosiidid võivad soolestiku glükosidaaside toimel resveratrooli vabastada. UV-kiirguse toimel võib trans-resveratrooli muuta cis-isomeeriks.
Rubriik
Pakkumine
Riik
China
Piirkond
Shanxi