Kataloog

päevalilleseemnete valk

22.06.2023 00:00

päevalilleseemnete valk

Vasta kuulutusele

Päevalilleseemnete valku väljendatakse ka kui päevalilleseemnete valku ja seda tuntakse ka kui päevalillevalku. Sellist valgutoodet valmistatakse toorainena rasvatustatud päevalilleseemnekoogist pärast koore ja fenoolsete ühendite, näiteks klorogeenhappe ja kofeiinhappe eemaldamist. Peamine komponent on globuliin (umbes 70%-79%), millele järgneb albumiin ning väike kogus gluteeni ja prolamiini. Aminohapete koostises on lüsiini sisaldus väike, samas kui teiste asendamatute aminohapete sisaldus on suur. Päevalilleseemnete valgu aminohappelise koostise puhul on lüsiini sisaldus kõrgem kui teraviljavalgu puhul, kuid veidi madalam kui sojavalgu ja loomse valgu puhul. Teiste aminohapete osas on see heas tasakaalus. Kui selle aminohappekoostist võrrelda FAO väärtusega, on teiste asendamatute aminohapete sisaldus kõrgem või sarnane FAO väärtusega, välja arvatud lüsiini sisaldus. Seega on lüsiin päevalilleseemnete esimene limiteeriv aminohape. Kuigi lüsiinisisaldus on madal, on selle efektiivne lüsiinisisaldus kuni 90%. Päevalilleseemnete valk on rikas väävlit sisaldavate aminohapete, näiteks metioniini poolest. Võrreldes enamiku taimse valguga on päevalilleseemnete valk hea seeditavusega (90%) ja kõrgema bioloogilise väärtusega (60%).



Vasta kuulutusele

Rubriik
Pakkumine

Riik
China

Piirkond
Shanxi