Kataloog

ifm electronic GmbH

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020
  • ISO/IEC 27001

ifm electronic GmbH

  • ISO 9001 : 2015
  • ISO 14001:2015
  • EMAS :2020

14.02.2024 11:02

ifm electronic GmbH: IO-Link mitmekoodiliste lugejate ja pilditöötlussüsteemide jaoks

Vision koos IO-Linkiga? See on võimalik!

IO-Link on andurite andmeedastuse tulevik. See tehnoloogia on juba praegu standardne rõhu, temperatuuri, täitetaseme ja muude sarnaste andurite puhul. Pilditöötluses on olukord aga teistsugune: Paljudel kasutajatel on kahtlusi, et IO-Link jõuab suurte andmemahtude ja madalate andmeedastuskiiruste tõttu oma piiridesse. Ifm-i multikoodilugeja O2I näitab, et IO-Linkil on tulevik pilditöötluses.

IO-Linki sidesüsteemist on saanud tööstuses võidukäik, ja seda mitte ilma põhjuseta. See tehnoloogia ühendab endas lihtsuse ja usaldusväärsuse. Ka struktuuri on suhteliselt lihtne selgitada. Süsteem sisaldab mitmesuguseid andureid ja ajamit, mis on tehnoloogia kaudu ühendatud nn IO-Link-seadmetena masteriga, mis omakorda kujutab endast liidest kõrgemal tasemel kontrolleri jaoks. See muudab selle sõltumatuks kontrollerist ja välibussist. Standardiseeritud IO-Link lihtsustab nii paigaldamist kui ka hooldust. Kui näiteks toiduainetööstuses läheb temperatuuriandur rikki, saab selle kiiresti välja vahetada ja parameetrid uuele andurile üle kanda; plug & play ei ole seega enam tulevikunägemus. IO-Link edastab täpsed mõõteväärtused kontrollerile ilma häireteta ja võimaldab läbipaistvat kaugjuurdepääsu anduri parameetritele. Lisaks protsessiväärtusele saab andurist välja võtta ja töödelda ka sekundaarseid andmeid. Tulemuseks on Y-tee, mis edastab protsessiväärtuse kontrollerile, saates samal ajal ka andurispetsiifilised diagnostikaandmed ja mäluväärtused IoT-kontrollerile master'i kaudu. Kommunikatsioonisüsteemi kaudu hõlbustatakse ka seisundi jälgimist ja ennetavat hooldust. IO-Linkil on siiski veel üks probleem, mis muudab selle kasutamise mõnes rakendusvaldkonnas keeruliseks. Protokoll pakub kolme erinevat kiirust: 4,8, 38,4 ja 230,4 kBaud. See on täiesti piisav tavapäraste andurite andmete edastamiseks, kuid mitte pilditöötluse teel tekkivate protsesside andmete edastamiseks. Siiski ei jää IO-Linki suundumus visioonisüsteemide juurde. O2I multikoodilugejaga näitab ifm, kuidas IO-Linki saab juba praegu kasutada pilditöötluses.

Multikoodilugeja koodide ja tekstide jaoks
Multikoodilugeja võimaldab analüüsida erinevaid 1D/2D koode ja tekste ühel pildil. See on oluline tootmisprotsessi eri etappides ja eriti logistika saab sellest tehnoloogiast kasu. O2I kontrollib koodide ja tekstiteabe kvaliteeti või tagab toote jälgimise kogu tootmisprotsessi vältel. Lugeja on varustatud ka kasutamiseks tootmiskeskkondades, mis on sageli pimedad või varjulised. Integreeritud RGBW-valgustust saab reguleerida nii, et lugeja tuvastab usaldusväärselt isegi keerulised koodide, teksti ja tausta värvikombinatsioonid.

O21 saab IO-Linkist mitmel viisil kasu. See kasutab andmeedastuseks standardit COM3 kiirusega 230,4kbaud. Parema ülekandevõime tagamiseks jagatakse üle 32 baidi suurused andmed automaatselt mitmeks plokiks ja edastatakse seega kiiresti kontrollerisse. Andmeplokid eraldatakse automaatselt ja ooteaega saab määrata individuaalselt. Selle eeliseks on see, et juhtimissüsteemis ei ole vaja spetsiaalseid funktsionaalseid plokke. Lisaks edastamisele lihtsustab IO-Link ka multikoodilugeja käsitsemist. Kasutajad saavad paigaldada anduri otse olemasolevasse süsteemi infrastruktuuri. Lugeja seadistatakse õpetamisnupu abil ja see on mõne sekundiga kasutusvalmis. See joondatakse koodiga ja seejärel teostab automaatselt fookuse, kooditüübi tuvastamise ja valgustuse reguleerimise. Kui teil on siiski vaja töödelda keerulisemaid ülesandeid, saate igal ajal kasutada ka Ethernet-liidest. Põhikonfigureerimine on võimalik spetsiaalse nutitelefoni rakenduse kaudu, mida saab kasutada ka päästikute või IP-aadressi seadistamiseks. Seejärel genereerib nutitelefon andmemaatriksi koodi, mida hoitakse O2I vaateväljas. Andur võtab automaatselt üle koodis salvestatud konfiguratsiooni.

Konfigureerimine nõustaja abil
Konfigureerimine nutitelefoni rakenduse kaudu ei ole ainus viis multikoodilugeja seadistamiseks. Ettevõte pakub ifm Vision Assistant tarkvara abil tööstuses töötavatele professionaalsetele kasutajatele tööriista, mille abil saab andurit veelgi ulatuslikumalt konfigureerida. kasutades erinevaid loogilisi funktsioone, programmeerivad nad järjestuse juhtimise anduri sees, välistades vajaduse välise hindamisüksuse järele. O2I tunneb ka automaatselt ära mitu erinevat koodi ühel pildil. koode saab hõlpsasti määrata Vision Assistant'i abil. Live-pilt ja seadete visualiseerimine võimaldavad kasutajatel alati ülevaadet säilitada.

Kokkuvõte
Ifm O2I multikoodilugeja on tõestuseks, et pilditöötlus ja IO-Linki eelised ei välista üksteist, kui tegemist on tulemuste korjamise ja edastamisega. Ifm on veendunud, et isegi piiratud andmesidekiirusega võrreldes Etherneti ja välibussiga saab rakendusi lihtsalt, kiiresti ja usaldusväärselt realiseerida - isegi rakendustes, kus kasutatakse nägemisandureid.

Veel uudiseid

Essen, detsember 2023 - Saksa disainiauhind läheb taas kord ifmile. Pärast seda, kui žürii autasustas viimati 2021. aastal kolm ettevõtte toodet maineka auhinnaga, annab ta 2024. aastal auhinna välja seisundi jälgimise tööriistale moneo RTM. See on esimene disainiauhind ifm-i tarkvaratootele.
2022. septembril toimus İstanbulis asuva ifm electronici uue kontori pidulik avamine mitmete külaliste ja töötajate juuresolekul.
  • Ülipuhta vee ja vee täpne voolu mõõtmine
  • Roostevabast te...
Objektide tuvastamine ja objektide kontrollimine ühes seadmes
ifmil on tänavusel Saksa disainiauhindade jagamisel kolm põhjust tähistamiseks. LI-tasemeandur, mitme kattepuude ja TCC-temperatuuriandur saavad ihaldatud disainiauhinnad.

ifm ehitab uue ettevõtte peakorteri Esseni
Viimaste aastate pidev kasv ja prognoositav jätku...