Kataloog

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

  • DIN ISO 9001:20015
  • DIN ISO 14001:2015
  • DIN ISO 50001:2018
  • EX-Zertifizierung

L.B. Bohle Maschinen und Verfahren GmbH

  • DIN ISO 9001:20015
  • DIN ISO 14001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

28.02.2024 00:02

L.B. Bohle: tabletipinnakattemasin säästab ressursse - Optimeeritud pinnakatte jõudlus suure paindlikkusega

Ravimitootmises muutuvad tablette kattevahendid üha olulisemaks: tabletid on farmaatsiatööstuses kõige olulisem suukaudne ravimvorm, mida sageli kaetakse. See hõlmab ühe või mitme polümeeri ja muude funktsionaalsete abiainete (värvained või niisutajad) õhukese kile kandmist tabletile, mis võib täita mitmesuguseid funktsioone.
Tablette kaetakse toimeaine vabanemise muutmiseks, toimeaine kaitsmiseks valguse või niiskuse eest või kibeda maitse varjamiseks tableti koostises. Tablette kaetakse ka neelatavuse parandamiseks.
Toimeaine katmine muutub üha olulisemaks. Realiseeritakse nii kombineeritud preparaate kui ka kahe kokkusobimatu toimeaine kombinatsiooni ühes ravimvormis. Lisaks saab kombineerida ka sama toimeaine erinevaid vabanemisprofiile. Tuum sisaldab aeglaselt vabanevat komponenti ja tableti kate sisaldab kiiresti vabanevat algannust. Mõnikord koosnevad ravimvormid kuni neljast erinevast kilest. See toob kaasa pikad protsessiajad. Selliste preparaatide edukaks väljatöötamiseks ja tootmiseks on tableti katte ühtlus kohustuslik nõue.

Segamine, pihustamine ja kuivatamine
Tableti katte puhul on segamise, pihustamise ja kuivatamise koostoime otsustava tähtsusega. Segamine, pihustamine ja kuivatamine peavad toimuma samaaegselt ja õigete seadistustega, et saavutada optimaalne katte ühtlus.

Segamine:
Tableti südamiku ühtlane ja eelkõige õrn liikumine pihustuskoonuste all on ülioluline. Tableti südamikud ei tohi olla liigse mehaanilise koormuse all, et vältida nende kahjustamist.

L.B. Bohle (Ennigerloh) on juba üle 20 aasta edukalt kasutanud pikendatud katmistrumlit (pikkuse läbimõõt (L/D) > 1) koos sisse keevitatud segamisspiraalidega. Segamisspiraalid tagavad pideva ja õrna segamise tabletikihis. Homogeenne segunemine saavutatakse juba mõne minuti pärast ja see säilib kogu protsessi vältel. Lame tabletipadi vähendab sulamisrõhku tabletipadjas. Segamisspiraalide pidev juhtimine tähendab, et tabletid ei kiirene oluliselt. Tablettide purunemist ja kahanemist ei toimu.

Tablettide pealekandmisseade: trummelgeomeetria, pihustusvarre konstruktsioon ja vähendatud katmisaeg
L.B. Bohle'i BFC tablettide pealekandmisseadme trummelgeomeetria loob liikuvas tabletivoodis suure pihustuspinna. See tähendab, et võib kasutada rohkem pihustusdüüse kui lühemate trummlite puhul, mille tulemuseks on suurem pihustusala ja suurem pihustusläbimaht. Lisaks kattesuspensioonile on eriti oluline düüside tüüp, düüside arv ja düüside vahekaugus.

L.B. Bohle pakub erinevaid lahendusi pihustuspõhja vahekauguse, pihustusnurga ja pihustusrõhu parameetrite reguleerimiseks.
Kilekattega tablettide puhul on suspensiooni massi osakaal tavaliselt 5-15% tuumamassist. Eraldi tuleks mainida filmi paksust, mis ei ole oluline mitte ainult toimeaine kattekihi puhul, vaid peab olema ühtlane ka õhukese värvilise (kaitsva) kattekihi puhul. Näiteks ebaühtlane kihi pealekandmine ühe partii piires põhjustab värvierinevusi, mis vähendavad toote kvaliteeti.
Võrreldes tavapäraste tablettide kattepüüdjatega, mille L/D suhe on <1, võimaldavad pikendatud trumlitega süsteemid suurema pihustuskiiruse tõttu kuni 40 % lühemat töötlemisaega. Kuivatamine
On väga oluline, et oleks tagatud optimaalne energia- ja aineülekanne. See tähendab, et energia peab olema viidud otse tabletikihti. Õhk voolab otse ja rahulikult tabletivoodisse ning tagab tõhusalt pihustatud suspensiooni kiire kuivamise. Kattekihi perifeeriat või korpust ei kuumutata.
Optimeeritud õhuvool tekitab rahulikku pihustusmustrit, mis vähendab pihustuskuivatuse efekti. Pihustusdüüsid ei puutu kokku toiteõhuvooluga ja jäävad pihustamise ajal jahedaks. See vähendab pihustuskuivatuse mõju miinimumini ja saavutab katte ühtluse > 97% ja paremini.
Maailma esmaesitlus Interpack 2023 - protsessi, tehnoloogia ja masina varustuse poolest optimeeritud kattevahend
L.B. tablettide kattevahendid. Bohle tablettide pinnakatmisseadmed on turul kindlalt kanda kinnitanud juba üle kahe aastakümne ja on tunnustatud kui tehnoloogiliselt arenenud seadmed.
Tänu intensiivsele teabevahetusele klientidega ning pidevale osakondadeülesele uurimistööle ja protsessi optimeerimisele on L.B. Bohle suutnud BFC-seeriat veelgi täiustada. See on toonud kaasa täiustusi tehnoloogia/masinaseadmete, puhastamise, kasutajasõbralikkuse ja ohutuse, hügieenilise disaini ja jätkusuutlikkuse valdkonnas. Eesmärk on optimeerida igapäevast tootmisprotsessi, muutes tootmise mitte ainult paindlikumaks ja kiiremaks, vaid ka ressursitõhusamaks ja optimaalselt ühtlaseks.
Masinaseadmete valdkonnas on keskendutud uuele masina juhtimissüsteemile. Rakendus iFix võimaldab jälgida ja juhtida protsesse. HMI (Human Machine Interface - inim-masinaliides), iFix pakub tööks vajalikke elemente. Lisaks sellele salvestatakse olulised andmed, nagu mõõtmistulemuste, häiresignaalide ja teadete pikaajaline salvestamine ning andmeliidesed välissüsteemidega ja retseptide haldamine.
BFC tabletipinnakate pakub maksimaalset paindlikkust, võimaldades partiide suurust 10-100 % täituvuse juures. BFC 400 puhul vastab see 65-650 liitri suurustele partiidele.
L.B. Bohle on ümber kujundanud BFC düüsiploki. Düüsi nurga ja kauguse reguleerimine on motoriseeritud ja automaatne. Lisaks sellele on düüsiplokk nüüd õhem ja ümaram. See võimaldab paremat protsessi jälgimist ja lihtsustab puhastamist.

Lihtsam kasutamine ja suurem ohutus
L.B. Bohle on uues süsteemis rakendanud eelkõige kasutajate soovitusi. Külgmise ukse avamist ja sulgemist toetavad nüüd pneumaatilised silindrid, nii et selleks on vaja vähem jõudu. Õhuvarustuskingad on eraldi, mis tähendab märkimisväärset kaalu vähenemist ja lihtsamat käsitsemist.
Samuti on arvesse võetud ohutusaspekte. Standardselt kasutatakse nüüd täispuhutavaid tihendeid. Täisautomaatne proovivõtmine ja tablettide laadimine suletud uksega suurendab operaatori ohutust.
Juhtpaneel on ümber kujundatud hügieenilise disainiga ja masina esiosasse integreeritud olekuvalgusti toetab protsessi jälgimist.

Kiire tühjendamine ja tõhus puhastamine
Kui katmisprotsess on lõppenud, tühjendatakse katlakivi kiiresti, õrnalt ja täielikult, pöörates pöörlemissuunda ja reguleerides kallet. Sellele järgneb täisautomaatne puhastamine. Standardselt on nüüd integreeritud süsteemi põhja täiendav puhastuslants. Täiendavad täiustused lühendavad puhastusaega ja tagavad, et puhastusvahend voolab kiiresti ja jäägivabalt ära.

Keskendumine säästlikkusele
L.B. Bohle pakub esmakordselt ventilatsioonisüsteemi soojuse taaskasutamise võimalust, mis vähendab märkimisväärselt energiatarbimist.
Uus energiaseiresüsteem katteseadme energiavarustuse jaoks annab tootmisettevõttele täieliku ülevaate oma protsessist ja tarbimisest.

Veel uudiseid

18.-21. märts 2024

APV 14. PBP maailmakohtumine

Viin, Austria

Ootame teie...

L.B. Bohle sai mitu korda tunnustust
Tipptasemel tehnoloogia "pakendatud" kaasaegselt
SÜNDMUSED KOGU MAAILMAS