Kataloog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.03.2024 01:03

Löögid ilma tagasilöögita: üliõpilased valivad ACE miniatuursed löögisummutid kukkumiskatsete konstruktsioonidele

Ratastoolide testimisel mängivad tootjad arusaadavatel põhjustel turvaliselt. See kolm alustavat mehaanikainseneri ei võtnud riski, kui nad arendasid tuntud Saksa ettevõtte MEYRA nimel välja ratastoolide kukkumiskatse konstruktsiooni ratastoolide katsekonstruktsiooni tuntud Saksa ettevõtte MEYRA nimel.
Oma konstruktsiooni sisemuse kaitsmiseks tuginesid nad miniatuursetele löögisummutitele ACE konstruktsiooni.

Arne Hankemeier, Julian Raimann ja Tobias Ridder lõpetasid hiljuti Detmoldis asuvas Felix-Fechenbach-Berufskolleg'i kutseõppeasutuses masinaehituse eriala riikliku sertifikaadiga tehnikuna. Volker Geise, kes vastutab seal hariduse juhtimise eest, märgib, et praktikale suunatud töö osakaal on kutsekooli mehaanikaosakonnas väga oluline. Seetõttu tervitas ta algusest peale asjaolu, et tema kolm lõpetajat soovisid oma lõputöö raames tihedat koostööd lähedalasuva ettevõttega MEYRA GmbH.

Kalldorfis asuva rahvusvaheliselt tegutseva MEYRA kontserni liikmena on ettevõte üks juhtivaid kvaliteetseid ratastoolide tootjaid ja on teinud endale nime ka rehabilitatsiooniseadmete pakkujana. Kooskõlas oma väitega "Me liigutame inimesi" toetab ja motiveerib MEYRA paljusid puuetega inimesi kogu maailmas, et saavutada suurem liikuvus ja iseseisvus. Pidev dialoog puudega inimeste ning meditsiinitöötajate ja ravi- ja hooldustöötajatega võimaldab MEYRA-l välja töötada ka praktikale suunatud tooteid, seda ka tihedas koostöös meditsiinitarvete erialaettevõtetega. Selline terviklik ja praktiline lähenemine sobis Saksa ülikooli õpperühmale väga hästi, kuigi oli veel üks seos: Tobias Ridder, üks kolmest noorest talendist, töötas juba MEYRAs kohandatud toodete disainerina, kui ta otsustas koos Arne Hankemeieri ja Julian Raimanniga töötada ülikooli lõputööna välja professionaalse ratastoolide kukkumiskatse seadme. Tööandja täielikul toetusel asusid nad ehitama konstruktsiooni, mida kasutatakse eelkõige MEYRA uute ratastoolimudelite kandevõime testimiseks.

Nõue: suur kandevõime

Katserajatis on konstrueeritud nii, et iga ratastool koormatakse kõigepealt maksimaalse lubatud kaaluga ja sõidetakse seejärel konstruktsiooni sisse. Seejärel kinnitatakse iga mudel haaratsiga ning tõstetakse pneumaatiliselt üles ja lastakse pärast lukustamist kindlaksmääratud kõrguselt alla. Tõsteseadme löögiplaadi jõu summutamiseks ja kogu konstruktsiooni kaitsmiseks kaalusid kolm tehnikut löögisummutite paigaldamist. Selle plaani eesmärk ei olnud mitte ainult tõestada ratastoolide stabiilsust, vaid ka tagada, et katseseade ise oleks võimalikult stabiilne ja et seda ei peaks juba mõne kasutustsükli järel parandama.

Intervjuus ütlesid üliõpilased, et nad olid teadlikud hüdrauliliste summutuselementide ühest peamisest eelisest, nimelt sellest, et need töötavad ilma tagasilöögiefektita tänu oma lineaarsetele omadustele. "Tänu ACE Stoßdämpfer GmbH ettekandele, mida saime kursuse raames kuulata, teadsime, et teatud amortisaatorid ei suuda mitte ainult oma summutusomaduste poolest paremini lahendada aeglustusülesandeid, vaid aitavad ka minimeerida amortisaatori mõju.vaid aitavad ka teha katsed varasemast vaiksemaks, eriti kui võrrelda summutusülesandeid terasvedrude või kummipuhvrite toimivusega," meenutab Arne Hankemeier.
Kuna ACE pakub oma veebilehel mõõtmisvahendeid: www.acecontrols.co.uk/uk/sizing.html ja palju muid kasulikke teenuseid toodete juurde, võtsid üliõpilased ühendust ACE Euroopa peakontoriga Langenfeldis. Nende rõõmuks ei kinnitanud müügiinsenerid mitte ainult noorte inseneride projekteerimisandmeid telefoni teel, vaid andsid neile ka tasuta nelja miniatuurse amortisaatori näidised. Selline noorte inseneride toetamine on ACE-s juba aastaid olnud tavaks, sest ettevõte on leidnud, et noorte akadeemikute ja tehnikakoolide toetamine viib sageli uuenduslike lahenduste ja isegi uute tootesarjade väljatöötamiseni.

Probleemilahendus: hüdraulilised summutuselemendid

Kui meeskond oli saanud ACE-lt neli MC25EUM miniatuurset amortisaatorit, läks kõik
väga kiiresti: tänu oma kompaktsele konstruktsioonile on hüdraulilised elemendid selleks ette nähtud, et neid saaks kiiresti integreerida isegi olemasolevatesse konstruktsioonidesse. Membraanitehnoloogiaga ja ilma selleta saadaval olevad amortisaatorid optimeerivad mitmesuguseid masinaid, pidurdades massi kiiresti ja mittepurustavalt. Kliendid saavad valida reguleeritava ja isekompenseeriva versiooni vahel. Käesoleval juhul kasutati viimaseid. Miniatuursete amortisaatorite väliskehad on valmistatud massiivsest terastükist ja täidetud temperatuuristabiilse erivedelikuga. Nendel hüdraulilistel masinaelementidel on integreeritud fikseeritud peatused ja need on hooldusvabad. Need on välja töötatud ja täiustatud ACE poolt, kes on juba üle 60 aasta olnud tehnoloogia- ja turuliider tööstuslike amortisaatorite valdkonnas. Käesolevas rakenduses kasutatavate mudelite töömaht on 6mm ja need sobivad energia neeldumiseks 2,8 Nm tsükli kohta.

Kolme ülikooli lõpetaja meeskonnatöö töötas suurepäraselt kogu projekti
jooksul. Tobias Ridder vastutas disaini eest, Arne Hankemeier ja Julian Raimann aga konstruktsiooni ja dokumentatsiooni eest. Lõppkokkuvõttes oli ACE poolt sponsoreeritud nelja komponendi integreerimine väike harjutus, ütleb Arne Hankemeier ja teeb järgmise positiivse kokkuvõtte: "Me suutsime komponentide pidevkeerme abil täpselt reguleerida ja hoida neid usaldusväärselt etteantud positsioonides kaasasolevate lukustusmutritega. Need summutid võtavad lubatud koormuse tõesti usaldusväärselt, vaikselt ja kiiresti vastu ning täidavad oma eesmärki täies ulatuses. Meie katseseerias olime väga rahul ka sellega, et meie konstruktsiooni väikeses paigaldusruumis saab väga mitmesuguseid suuri massid peaaegu hääletult ja ohutult ilma tagasilöögita pidurdada.

Veel uudiseid

Digitaliseerimist ja lahja juhtimise lähenemisviisi peetakse paljudes ettevõtetes teretulnud sale...

Ratastoolide testimisel mängivad tootjad arusaadavatel põhjustel turvaliselt....

22.12.2023 01:05

Ohutuslöögi amortisaatorid
Hädaolukorra spetsialistid tähistavad esilinastusi filmis ja televisioonis
Kui tegemist on tööstusliku summutustehnoloogiaga, on ACE üks esimesi pöördumisi enamiku inseneride ja projekteerijate jaoks kogu maailmas. Ükskõik, milliseid päringuid eksperdid tänapäeval ka ei esitaks, ACE vastab neile alati kiiresti, kas veebis või isikliku kontakti kaudu kohapeal.

Ratastoolide konstruktsioonis on palju arenguruumi. Seda näitab ühe telgiga Hoss Mobility, mis on...

Käsitlemise ja ümberehituse ajal leevendus: universaalne kruvikeeraja koos gaasitõmbevedruga ja ACE struktuursed amortisaatorid