ACT (Accountability, Consistency, and Transparency) märgised toimivad sarnaselt toitumisalase märgistusega ja pakuvad põhjalikku hinnangut jätkusuutlikkusega seotud aspektidele. See võimaldab laboritel hõlpsasti hinnata oma tarnijate keskkonnasõbralikkust.
Sertifitseerimisprotsessis hinnatakse põhjalikult tootmisprotsesse, energia- ja veetarbimist, pakendamist ja toodete kõrvaldamise kaalutlusi. Eppendorf on juba saanud ACT-märgise rohkem kui 150 tootele.
Nüüd on lisandunud veel kolm tooterühma
- multipette®1) M4 mitmekordne dosaator,
- thermoMixer© C ja
- hiljuti turule toodud Mastercycler® X40.
Need tooted lisanduvad Eppendorfi kasvavale hulgale laboratoorsetele toodetele, mille keskkonnasõbralikkust on hinnatud My Green Lab'i poolt, sealhulgas
tsentrifuugid, biopõhised laboritarbed,
pipetid ja ülimadala temperatuuriga
sügavkülmikud.
Eppendorfi pühendumine säästvusele on ilmne kõigi nende hiljuti ACT-märgisega seadmete tootmises, mis on kokku pandud Saksamaa tehastes, kus kasutatakse 100% taastuvenergiat. Lisaks sellele on Eppendorf võtnud mitmeid algatusi, et vähendada energiatarbimist ja jäätmeid nendes tootmisüksustes.
Range keskkonna-, tervishoiu- ja ohutuspoliitika, sealhulgas ISO 14001 sertifikaadi ja vastutustundliku kemikaalijuhtimise ning ringlussevõetud ja taaskasutatavate pakendimaterjalide kasutamise abil tagab Eppendorf ohutuse ja keskkonnaalase vastutuse kõrged standardid. ACT-märgise kohta ACT-märgise kriteeriumid, mida tuntakse ka keskkonnamõjufaktori (EIF) kriteeriumidena, töötati välja tööstuse ekspertide ja väliste sidusrühmade panusega. Teadlased, jätkusuutlikkuse eest vastutavad ametnikud, hankeeksperdid ja tootjad andsid kõik väärtuslikku tagasisidet EIF-kriteeriumide kohta, mille tulemuseks on kõige ulatuslikum bioteaduste toodete märgistamise programm. ACT-märgistuse protsess hõlmab kolmanda osapoole kontrollimist toote jätkusuutliku mõju, selle toimimise ja kasutusaja lõpu kohta. Selle protsessi lõpuleviimine on märkimisväärne saavutus, mis annab tootjale aluse ja raamistiku pidevaks täiustamiseks.