Kataloog

HME - Technologies GmbH

Tagasi loendi juurde

toode Neodüüm-raud-boormagnetid (NdFeB) firmalt HME - Technologies GmbH

Toote päring  

Parim magnetiline jõudlus ja energia. NdFeB-magnet on praegu tugevaim olemasolev magnet.

Üldine teave:
Haruldaste muldmetallide klassi kuuluvad neodüümi-raud-boor (NdFeB) magnetid on kaubanduslikult saadaval alates 1980ndate keskpaigast. Nende populaarsus on kiiresti kasvanud tänu nende kõrgele maksimaalsele energiatootele ja nende laiale valikule saadavalolevatele vormidele, suurustele ja kvaliteediklassidele.

Tänapäeval on võimalik saavutada üle 1,4 tesla remanents. Praegu on saadaval kuni 50MGOe energiatooted. Enamik NdFeB-magnete on anisotroopsed ja neid saab magnetiseerida ainult orientatsioonisuunas. Üldiselt on NdFeB-magnetite küllastamiseks vaja ligikaudu 30KOe magnetvälju.

NdFeB-magneti oluline puudus on selle korrosioonitundlikkus. Seetõttu on viimistletud magnetid soovimatu oksüdeerumise vältimiseks kaetud tsink-, nikkel-, tina-, al-, au- või epoksiidikihiga. NdFeB-magneteid toodetakse suurte plokkidena, mis pressitakse vormi ja seejärel paagutatakse. Suurest plokist lõigatakse arvutiga juhitava elektriliiniga või teemantteraga väiksem plokk, ketas, ring, riba või rootor, mis puuritakse spetsiaalsete puuridega ja lõpuks lihvitakse.

Mida aeg edasi, seda enam asendavad NdFeB-magnetid võimaluse korral SmCo-magneti, sest nende hind on madalam.
Temperatuuri mõju:
NdFeB magnetilised omadused halvenevad oluliselt, kui need on avatud temperatuuril üle 130 °C, sõltuvalt materjali kvaliteedist ja läbilaskvuskoefitsiendist. Reeglina suudavad kõrgema permeatsioonikoefitsiendiga NdFeB-magnetid taluda kõrgemaid temperatuure ilma magnetiliste omaduste kadumiseta. Võimalikud on töötemperatuurid kuni 200 °C.

Rakendused:
Mootorid, generaatorid, laetud osakeste kiirte suunamine, kõrvaklapid, hoidmissüsteemid, mõõteriistad, kõlarid, magnetlaagrid, magnetilised ühendused, magnetiline resonants, magnetilised eraldused, mikrofonid, osakeste kiirendid, releed, lülitid ja paljud muud rakendused.

Toote päring