Kataloog

Lutz-Jesco GmbH

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Lutz-Jesco GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • WHG

Tagasi loendi juurde

toode Doseerimispumbad joogitööstusele firmalt Lutz-Jesco GmbH

Toote päring  

Kieselguhr ja edasine meedia joogitööstuses / toiduainetetööstuses

Enne kui õlu saab tarbijale nautida, peab see tootmise, settimise ja puhastamise käigus läbima mitmeid täpselt kontrollitud looduslikke mikrobioloogilisi ja füüsikalisi protsesse. Näiteks käärimis- ja laagerdumisprotsessid, mis põhjustavad hõljuvaid aineid ja lisandeid, mis tulenevad näiteks kääritamiseks kasutatavast pärmist. Need osakesed eemaldatakse õllest erinevate töötlemisetappide käigus. Säravalt selge õlu nõuab spetsiaalset filtreerimist: kieselguhr'i alluviaalfiltreerimist. Selle protsessi jaoks lisatakse õlule kieselgurisuspensiooni kontsentratsiooniga 300 g/l. Peamised filtrielemendid on näiteks peened roostevabast terasest sõelad või väga väikeste piludega roostevabast terasest torud. Kuna ei pilud ega kangas ei ole piisavalt peened, lastakse enne tegeliku õlle filtreerimist esialgu läbi filtri ainult kieselguhr'i sisaldav vesi. Kieselguhr sadestub filtris ja moodustab peene kihi, mis toimib mikrofiltrina. See kieselgurikiht püüab kinni õlle hägusust põhjustavad lisandid.

Kieselgur on tertsiaarsest ajastust pärinev lihaline mineraal, mis on saadud ainuraksete vetikate ja kelmide ränivõrgustikust. Kieselgur, mida nimetatakse ka diatoomimullaks, kasutatakse mitte ainult filtrimaterjalina, vaid ka jahvatamiseks ja poleerimiseks. Selle sobivus jahvatusvahendina näitab, et doseerimiseks kieselguriga kokkupuutuvad liikuvad osad vajavad kõrgeid kulumisomadusi. Kieselgriini lisamiseks on vaja väga täpseid doseerimispumpasid, nt spetsiaalsed kolbpumbad, millel on erilised tööomadused ja kulumiskindlad pinnad. Õlletehastes kasutatavad pumbad peavad vastama järgmistele nõuetele:

  • pikk ja häireteta töö
  • lihtne konstruktsioon, mis nõuab vähe hooldust
  • hügieeni- ja protsessiga seotud nõuete arvestamine (nt õhu sattumise vältimine õlutesse)
Lutz-Jesco kolbpumpade doseerimispumbad spetsiaalsetes õlletehaste versioonides, mille materjalid on näiteks roostevaba teras, alumiiniumoksiid ja keraamika, mis sobivad toiduainetega ja tagavad kulumiskindluse asjakohastes kohtades ning spetsiaalsed huuletihendid. Need spetsiaalsed pumbad täidavad neid nõudeid optimaalselt ja neid on juba aastakümneid kasutatud kogu maailmas tunnustatud õlletehaste paigaldusspetsialistide, nagu KHS-Prozesstechnik GmbH, poolt järeleproovitud doseerimisseadmetena. Nautige oma õlut Lutz-Jesco doseerimispumpadega !

Toote päring