Kataloog

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

Franke GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

29.06.2021 01:06

Franke lahendab keerulise laagriülesande spiraalkroonlõikurite jaoks

Väljakutsest saab edulugu: Pärast eelnevat koostööd mitme tarnijaga leidis Kronen GmbH lõpuks Franke näol partneri, kes keerulise pööramisrõngaga keerulise ladustamisülesande lahendas. Kronen

arendab ja toodab masinaid ja komplektseid liine toiduainete töötlemiseks - need hõlmavad funktsioone lõikamiseks, pesemiseks, koorimiseks ja pakendamiseks. "Meie ettevõtte kvaliteeti ja nõustamispädevust hinnatakse kogu maailmas. Sellest tulenevalt on latt kõrgel. Meie kliendid leiavad meilt sobivad masinad nende töödeldavate toodete jaoks," selgitab Kroneni konstrueerimisinsener Sebastian Serrer.

Nõudlikud tingimused veeremile

Üks neist masinatest on spiraallõikur SP150, mis lõikab puu- ja köögivilju pikkadeks spagetikujulisteks ribadeks. "Suurel kiirusel muudab see näiteks 15 cm läbimõõduga pähklikõrvitsast 16-meetrise spiraali," ütleb Sebastian Serrer. Teine võimalik rakendus on vähese süsivesikute sisaldusega köögiviljanuudlid, mis on praegu väga populaarne.

Sellist kunstlikku lõikamist võimaldava masina ehitamine ei ole lihtne. See kehtib ka tarnitud komponentide integreerimise kohta. Näiteks esitati erinõuded lõiketööriista juhtiva rull-laagrile. Temperatuuri areng oli siin eriti kriitiline. Valtsimislaagri tugev kuumutamine oleks kahjustanud töödeldud toidu kvaliteeti ja seetõttu tuli seda iga hinna eest vältida.

Lisaks tuli ületada ka muid probleeme: "Tavapäraste laagritega tehtud esialgsete katsete käigus sattus laagritesse pidevalt mustus," meenutab konstrueerimisinsener Sebastian Serrer. "Samuti oli probleemiks, et liigne puhastamine, näiteks aurujuga ja joatoru veega, kahjustas laagreid." Kuid just hügieenistandardid olid toiduainetööstuses väga olulised. Suuremad puhastusintervallid ei olnud seega otstarbekas lahendus.

Franke lahenduse profiil

Franke'i eritellimusel valmistatud pöörlemisrõngas
Kasutamine toiduainete töötlemisel
Erilised väljakutsed: soojuse tekkimise vältimine; sagedane, intensiivne puhastamine
Laagri nõuded: Kiirus, hügieenilisus, tihedus, sujuv töö ja pikk kasutusiga

Veel uudiseid

26.03.2024 02:00

Ruum ei ole argument
Laagritehnoloogiate maailmas on tähelepanu keskpunktis uuenduslik lahendus: traatlaager.

Franke GmbH asub Obere Bahnstraße's Aalenis alates 1954. aastast. Lähtudes ettevõtte asutaj...

Lihtne kasutada ja hea disain: Noor ettevõte Sachs Products peab neid omadusi oma käitlemissüstee...

Hispaania pakendimasinate tootja Mespack on paindlike pakendite spetsialist. Võrreldes j&a...