Kataloog

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

23.11.2021 16:11

Eppendorf annetab EMBLile 20 000 eurot, et edendada naiste tööd teaduses

  • Toetus "Naiste edendamine teaduses"
  • Jõululahendus võimaldab 20 naissoost järeldoktorandil osaleda juhtivatel ametikohtadel töötavate naisteadlaste programmis
  • Annetus rõhutab EMBLi ja Eppendorfi pikaajalist partnerlust
Hamburg, 22. november 2021 - Täna annetas Eppendorf SE Euroopa Molekulaarbioloogia Laboratooriumile (EMBL) 20 000 eurot veebipõhise üleandmistseremoonia käigus. Raha on mõeldud EMBLi projektile "Naiste edendamine teaduses", mis võimaldab naisteadlastel alustada juhtivat karjääri teadusvaldkonnas.

EMBLi peadirektor Edith Heard kirjeldas oma sõnavõtus, milles ta tänas ettevõtet annetuse eest, kingitust kui olulist signaali naisteadlaste kvalifikatsiooni tõstmiseks. Heard ütles, et teadusringkondade juhtimistasandit iseloomustab selge sooline ebavõrdsus: "Selle ebavõrdsuse tasakaalustamiseks võttis EMBL 2020. aastal meetmeid ja algatas programmi "Leadership and Excellence for Aspiring Women Postdocs" (LEAP), mis hõlmab üheaastast mentorlus- ja juhendamisprogrammi. See Eppendorfi suuremeelne annetus võimaldab 20 täiendaval naispostdoktorandil omandada juhtimiskarjäärile vajaliku kvalifikatsiooni. Loodame, et neist saavad edaspidi rühmajuhid, juhtivad teadlased ja dotsendid teadusvaldkondades."

Naiste suurem nähtavus teaduses

Kaasamine ja mitmekesisus on Eppendorfi kontserni jaoks olulised teemad, ütles Eva van Pelt, Eppendorf SE kaasjuht: "Solidaarsus, sallivus ja mitmekesisus on Eppendorfi kosmopoliitse kultuuri iseloomulikud tunnused ja ettevõtte edu alus. Teadlaskonna juhtivatel ametikohtadel olevate meeste ja naiste arvu erinevus on tõsine probleem. Naiste nähtavuse suurendamine teaduses on Eppendorfis nii deklareeritud eesmärk kui ka oluline mure."

EMBL ja Eppendorf: pikaajaline partnerlus

EMBLi ja Eppendorfi kontserni ühine ajalugu põhineb aastatepikkusel koostööl ettevõtete partnerlusprogrammide valdkonnas. Lisaks sellele on EMBLis Heidelbergis juba 10 aastat toimunud ihaldatud Eppendorfi noorte Euroopa teadlaste auhinna üleandmistseremoonia. Auhinnaga tunnustatakse noorte teadlaste maailmatasemel saavutusi bioteaduste valdkonnas.



Veel uudiseid

Mastercycler® X40 abil ei ole teie igapäevased laborirutiinid mitte ainult usaldusväärsed ja...

Takara Bio Inc (Takara Bio) ja Eppendorf SE, kaks juhtivat ettevõtet bioteaduste valdkonnas, teatavad oma koostööst strateegilise ühisturustuslepingu raames.
müügiedendused 01. september 2023 - 31. detsember 2023
Eppendorfis tunnistame, et plastist tarbekaupadel on laboris võtmeroll. Samal ajal oleme teadlikud, et kaasaegse teaduse nõudmiste ja keskkonnahoiu tasakaalustamine on bioteaduste labori juhtimise peamine väljakutse. Seetõttu järgime põhimõtet "Vähenda, kasuta uuesti, ringlusse" alati ja igal võimalusel ning toetume üha enam biopõhiste toorainete kasutamisele.

Sel aastal annab Hamburgis asuv bioteaduste ettevõte Eppendorf SE oma maineka teaduspreemia välja...

Eppendorf Xplorer® ja Xplorer plus ühe kanaliga pipetid on sertifitseeritud My Green Lab®...