Kataloog

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

Irlbacher Blickpunkt Glas GmbH

  • DIN ISO 9001:2015
  • DIN ISO 50001:2018

23.09.2022 00:09

Klaas kui elektroonikakomponentide kandematerjal

Milleks on vaja trükkplaate, kui elektroonikat saab trükkida ka klaasile? Irlbacher Group on juba üle 80 aasta töödelnud eriklaasi erinevate tööstusharude jaoks. Schönsee ettevõte näitab oma patenteeritud Impatouch-tehnoloogiaga erinevates rakendustes, et klaasi tagakülge saab kasutada vooluahela kandjana ja et elektroonikat saab paigaldada otse klaasile

Perekondlik Irlbacheri kontsern, mis asutati 1935. aastal Ülem-Pfalzis Schönsee'is
, on nüüdseks ülemaailmne klaasitehnoloogia spetsialist.

Kümnel hektaril töötlevad enam kui 600 töötajat kõrgeima täpsusega rohkem kui 50 tüüpi klaasi - hügieeniliste HMIde, väärikate sise- ja välisvalgustite, stiilsete kaminapliitide jaoks.stiilsed ahjud, esteetiline ehitustehnika, funktsionaalsed sanitaarobjektid või mikromeetri täpsusega protsessitööstuse jaoks. Ettevõte, mille ekspordikvoot on üle 40 protsendi, tarnib üle 50 riiki üle kogu maailma. Irlbacher on juba ammu kujunenud keerukate klaaspõhiste koostude lahenduste pakkujaks. Selle aluseks on ettevõtte enda modulaarne lahenduskomplekt, mis koosneb tosinast keerukast tehnoloogiaplatvormist.

Klaasi tarnijast elektroonika klaasile

Ettevõtte enda elektroonika arendamisega alustati 2007. aasta oktoobris. 8-liikmeline ettevõttesisene meeskond, mis tegeleb riistvara- ja tarkvaraarenduse ning vooluahela paigutusega, mille eesotsas on Andreas Bodensteiner, loob homset "klaaselektroonikat", kuna tegemist on keerulise substraadiga.
Ettevõte on juba ammu arenenud klaasdetailide tarnijast süsteemsete lahenduste pakkujaks.
Günther Irlbacher, neljanda põlvkonna tegevjuht, pulbitseb ideedest: "Klaasist esipaneelid näevad lihtsalt stiilsed välja, on kriimustuskindlamad kui pleksiklaas ja esindavad kõrget väärtust.

Kuid esipaneeli taga läksid asjad keeruliseks: andurid tuli kinnitada ja ühendada, signaalitöötluse lisaplaat nõudis paigalduslahendust ja EMV-kaitse ei olnud päris probleemivaba."Irlbacher tõestab oma Impatouchi tootesarjaga, et see on palju lihtsam, odavam ja ka keskkonnasõbralikum: andurid ja juhtmed on trükitud otse klaasile - puudub vajadus trükkplaadi järele ja EMV-probleemid puuteandurite kaablitega ei teki isegi mitte põhimõttelisest tingituna.

Klaas muutub trükkplaadiks

Protsess on tegelikult üsna lihtne.
Klaas kui disainielement on ühtlasi kandematerjaliks kõikidele elektroonikakomponentidele. Mahutavusanduri elemendid ja juhtmed trükitakse ekraanil otse Impatouchi klaasist esipaneeli tagaküljele; klaas ise muutub seega trükkplaadiks. Kuna juhtivad rajad on disainikihi taga, ei ole need väljastpoolt
nähtavad. Seejärel põletatakse sisse trükitud juhtmed ja disainikiht, muutes klaasi samal ajal karastatud turvaklaasiks.

Veel uudiseid

  • Intuitiivsed HMId rahvusvahelisele turule
  • Haptiline puutetundlik HMI töötab ka i...

Tänu puuteekraanile lõigatud juhistele teavad teie sõrmed alati, kus nad on. 10-sõrme süsteemis k...