Kataloog

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

07.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH: Põllumajandusrobotid päästavad põllumajanduse tuleviku

Autonoomsed põllumajandusrobotid (agrirobotid) kui vahend võitluses kasvava toidunõudluse ja oskustööliste puuduse vastu põllumajandusturul

Kuumal suvepäeval odra sisse tõmbavast kombainist tõusev tolm on tuttav pilt, kuid mis juhtub siis, kui saagi koristamiseks ei ole töölist käepärast? Selge on see, et kasvava elanikkonna suurenev toidunõudlus koos jätkuva oskustööliste puudusega saab rahuldada ainult autonoomselt juhitavate süsteemide arvu suurenemisega.

Intralogistikaturul on autonoomia teema olnud viimaste aastate arengute keskmes. Seda oskusteavet saab nüüd rakendada igapäevase põllumajandustöö raames korduvate ülesannete automatiseerimiseks. Annustamine, haaramine, reguleerimine, paigutamine - need on kõik ülesanded, mida tehakse nii tööstuskeskkonnas kui ka põllumajanduses. Olenemata sellest, kas tegemist on plastgranuli või seemnete, tooraine või toiduaine koristamise käitlemisega, ei ole materjali toode oluline rakenduse taga oleva tehnoloogia jaoks. Seetõttu saab olemasolevaid tööstusautomaatika kontseptsioone hõlpsasti üle kanda põllumajandustehnoloogiasse.

Dunkermotoren on keskendunud just sellele ja pakub aastatepikkust kogemust. Intelligentseid BLDC-mootoreid koos integreeritud elektroonikaga on juba aastaid kasutatud autonoomsete juhitavate sõidukite käitamiseks intralogistikas ja nüüd saab neid kasutada ka aruka põllumajanduse kontseptsiooni realiseerimiseks, tehes vaid väikeseid kohandusi, et taluda põllumajanduse karmi keskkonnatingimusi.

Autonoomsete põllumajandusrobotite alus

Liikumisülesannete autonoomse täitmise aluseks on detsentraliseeritud kontrollerid ja pilvepõhiste platvormide võrgustik. Intelligentsed elektrimootorid, millel on CANopen- või Ethernet-liidesed, annavad roboti liikumise jaoks olulisi andmeid. Tänu eelnevalt määratletud liikumisparameetritele annab nende andmete analüüs tulemuseks roboti soovitud reaktsiooni.

Millises olukorras robot peab millisel viisil sooritama, sõitma või asendit võtma, on määratletud tema MotionCode'i kaudu. MotionCode, Dunkermotoreni mootori juhtimise programm, juhib robotit ja ütleb talle, milliseid ülesandeid ta peab täitma või millisesse asendisse liikuma. See töötab otse mootori integreeritud elektroonikal, mis on sisseehitatud käigumootori korpusesse, säästes seega väärtuslikku ruumi robotite konstruktsioonis.

Programmeerimine toimub hõlpsasti C-keeles või võivad selle otse üle võtta Dunkermotoreni spetsialistid IIoT-brändist nexofox. Kui kasutusel on mitu robotit, võimaldab nexofox ka terve laevastiku jälgimist. Nii saab täpselt hinnata hõõrdumist, kulumist, läbitud ja kavandatud marsruute. Plaanilise hoolduse korral saab täpselt kindlaks teha teie süsteemi praeguse asukoha ja seisundi.

Tänu pilvühenduse ja olemasolevatesse süsteemidesse integreerimisele on juurdepääs andmetele võimalik eemalt, mis tahes asukohast.

Te saate keskenduda oma põhitegevusele, Dunkermotoren ja nexofox hoolitsevad ülejäänud eest. Nii aitame ühiselt kaasa uute nutikate põllumajanduskontseptsioonide elluviimisele ja tagame, et kasvav toiduvajadus oleks tulevikus kaetud - hoolimata oskustööliste puudusest ja kasvavast elanikkonnast.

TEnergiatõhusus kui lisakasu

Kujutage ette põllumajandus- või söötmisrobotit oma tulevikuvõrguga põllumajandusettevõttes. Milline peab teie süsteem olema funktsionaalsuse poolest?

Lisaks autonoomiale peavad tulevikukindlad kontseptsioonid olema ruumikindlad ja taluma põllumajandusettevõtte karmi keskkonnatingimusi pikaajaliselt. Et vastata kasvavatele nõuetele energiatõhususe valdkonnas, peaks ka töö olema võimalikult energiatõhus.

Kuna nutikate Dunkermotorite elektroonika on integreeritud otse mootori korpusesse, saavad põllumajandusrobotid olla eriti kompaktsed. Lisaks võtab elektroonika üle laiad andmeseire ja hindamise valdkonnad, mille tulemuseks on kogu süsteemi vaba arvutusvõimsus ja energiasääst sama funktsioonivalikuga.

On aga veel üks eelis: Nende integreerimisega mootori korpusesse on tundlikud elektroonikakomponendid kaitstud keskkonnamõjude eest. Korpus ise on valmistatud terasest või alumiiniumist. Tänu valikulisele kattele võib kogu ajam saavutada kaitseklassi kuni IP69K. See muudab teie autonoomse süsteemi ideaalselt sobivaks kasutamiseks laudas või välitöödel.

Ja lõpuks, elektrimootorid on suure võimsustihedusega, mis tähendab, et saab kasutada väikeseid ja suure kasuteguriga mootoreid. See vähendab põllumajandusrobotite energiavajadust, võimaldades neil läbida suuremaid vahemaid ja pakkudes teile tõelist kulude kokkuhoidu.

Kas loomakasvatuses või rasketes põllutöödes - laske meil koos teostada vastupidavad ja suundumusi loovad lahendused põllumajanduses.

Veel uudiseid

Dunkermotoreni uus 4Q kontroller pakub suurt jõudlust taskukohase hinnaga
Dunkermotoren sillutab teed täielikult automatiseeritud ja digitaliseeritud intralogistikale

22.08.2024 01:00

Turvalisus alati silme ees

SISTEMA ohutusraamatukogu Dunkermotoreni nutikate dPro mootorite jaoks koos STO-ga

Dunkermotoren, AMETEKi kaubamärk, on uhke, et annab oma harjadeta alalisvoolumootoriga jõudu Minas Geraisi ülikooli Milhagem Team võistlusautole
Dunkermotoren avaldab oma ajakirja Motion Journal uue numbri "mo"

14.-17. maini 2024 avab Amsterdamis toimuv Interclean n...