Kataloog

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

28.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH - Suurem sõltumatus globaalsetest tarneahelatest

Ebakindlatel aegadel on eriti oluline, et ettevõtted kontrolliksid oma tarneahelaid riskide suhtes. 2023. aastal investeeris AMETEKi kaubamärgiks olev Dunkermotoren suurel määral meetmetesse, et vähendada geograafilisi sõltuvusi mootoritootmises.

Sellega annab ettevõte olulise panuse oma klientide varustuskindlusesse.

Tagasi kohalikule - haruldaste muldmetallide magnetite kohandatud tarneahel
Haruldasi muldmetalle, nagu neodüüm ja düsprosium, kasutatakse tänapäeval üldiselt eriti võimsate magnetite tootmiseks. Nende toorainete kaevandamine ja magnetite tootmine toimub peaaegu eranditult Kaug-Idas. Selle tulemusena sõltub enamik mootoritootjaid oma materjalivarude osas üksikutest kaugetest tarnijatest. Dunkermotorenis kasutatakse haruldasi magnetmaterjale eelkõige BG-seeria sünkroonmootorites ja SL-seeria lineaarmootorites. Selleks, et vältida tõsiseid tarnekatkestusi, käivitas ajamitehnoloogia tootja juba 2020. aastal programmi selle sõltuvuse vähendamiseks. Näiteks suutis ta esimese seeria juba 2023. aastal üle minna haruldaste muldmetallide magnetitele, mille ringlussevõetavus tootmisprotsessis on üle 75%. Ja parim on see, et see üleminek ei mõjuta mootori jõudlust ja muid olulisi omadusi.

Kas on võimalik ka ilma?
Lisaks kriitiliste materjalide varude tagamisele töötab Dunkermotoren praegu välja harjadeta alalisvoolumootoreid, mis ei vaja üldse haruldasi muldmetalle. Need mootorid ei saavuta veel samasugust võimsustihedust nagu võrreldavad haruldaste muldmetallide magnetitega mootorid ja seetõttu ei kuulu need esialgu standardvalikusse. Tarnepuudujääkide korral oleks see alternatiiv kiiresti ja suurtes kogustes kättesaadav. Dunkermotoreni ferriitmagnetitega harjadega alalisvoolumootorite tootevalik Euroopast ja täiesti magnetivabad universaalmootorid on samuti alternatiiviks paljude rakenduste jaoks. Ja et tulevikus saaksime teile pakkuda veelgi rohkem, veelgi jätkusuutlikumaid võimalusi, teeb Dunkermotoren tihedat koostööd partneritega, kes tegelevad alternatiivsete mootorikontseptsioonide ja magnetiliste materjalide väljatöötamisega.

Paindlik tänu modulaarsusele
Dunkermotoreni nutikate servomootorite oluline osa on integreeritud kontrollerid, mis põhinevad ettevõtte enda "Motor Control Platformil" (MCP). MCP on modulaarne kontseptsioon, mida kasutatakse kõigis Dunkermotoreni nutikates BG-mootorites ja mõnes väliselektroonikas ning mis võimaldab erinevate parameetrite ja turvafunktsioonide programmeerimist.

Paljud kasutatavad elektroonikakomponendid on suhteliselt lihtsalt asendatavad, kui esineb kitsaskohti. Kuid näiteks mikrokontrollereid, juhtseadmeid ja lülitusregulaatoreid on raske asendada. Aastaks 2023 on Dunkermotoren seadnud eesmärgiks vähendada eelkõige mikrokontrollerite kättesaadavuse riski.

Need on juhtelektroonika keskmes. Selle saavutamiseks on Dunkermotoren valinud mitme kiibi strateegia, mis võimaldab suuremat sõltumatust üksikutest tootjatest. MCP modulaarsed struktuurid võimaldavad tootjal kasutada alternatiivseid mikrokontrollereid kõigis seeriates, mis on hallatava vaevaga võimalik.

Tagasi juurte juurde - ostud ukse ees
Magnetid ja elektroonika on kindlasti kõige kriitilisemad komponendid ülemaailmsete sõltuvuste osas. Kuid tihedad suhted Euroopa tarnijatega on Dunkermotoreni jaoks olulised ka muude komponentide puhul. Saksa tootja jätkab oma mootorite tootmisel seda piirkondlikku keskendumist - ja toodab seal, kus toodet vajatakse. Näiteks alates 2023. aastast toodetakse kõik Euroopas müüdavad mootorid samuti ainult Euroopa tehastes. Hiina tehase mootoreid müüakse üksnes Aasias. Ka seal kasutatavad materjalid hangitakse üha enam kohapeal. Nii vähendab Dunkermotoren globaalset sõltuvust üksikutest tarnijatest ning minimeerib transporditeed ja -ajad, et pakkuda oma klientidele parimat võimalikku varustuskindlust ja vähendada samal ajal ökoloogilist jalajälge.

Veel uudiseid

Dunkermotoreni uus 4Q kontroller pakub suurt jõudlust taskukohase hinnaga
Dunkermotoren sillutab teed täielikult automatiseeritud ja digitaliseeritud intralogistikale

22.08.2024 01:00

Turvalisus alati silme ees

SISTEMA ohutusraamatukogu Dunkermotoreni nutikate dPro mootorite jaoks koos STO-ga

Dunkermotoren, AMETEKi kaubamärk, on uhke, et annab oma harjadeta alalisvoolumootoriga jõudu Minas Geraisi ülikooli Milhagem Team võistlusautole
Dunkermotoren avaldab oma ajakirja Motion Journal uue numbri "mo"

14.-17. maini 2024 avab Amsterdamis toimuv Interclean n...