Kataloog

Comet Yxlon GmbH

  • ISO 9001:2015

18.01.2024 01:01

Kasutades arvutitomograafiat, et vaadata miljoneid aastaid tagasi Maa ajalukku

Holsteini kivimi settekillustikku tuli analüüsida fossiilide sisalduse suhtes arvutitomograafia abil. CT-tehnoloogia andis tulemusi, mida keegi ei osanud oodata.

Geoteadused ja eriti paleontoloogia avavad aknaid meie planeedi minevikku ja annavad teavet meie elupaiga muutuste kohta miljonite aastate jooksul. Võimalik, et ammu välja surnud liigid maalivad pilte elust ammu enne inimkonna tekkimist keskkonnas ja taimestikus, mis on tänapäevast drastiliselt erinev. Mitte ainult dinosauruste leiud ei ole need, mis meie kujutlusvõimet inspireerivad, vaid ka mikromeetri suurused fossiilid, mis näitavad, milliseid tohutuid muutusi meie planeet on läbi teinud. Ja meid hämmastab, mida teadlased on juba avastanud ja milliseid järeldusi saab teha meie tuleviku kohta.

Dr. Ulrich Kotthoff, Hamburgi Leibnizi instituudi paleontoloogia osakonna juhataja ja Hamburgi ülikooli mikropaleontoloogia osakonna teadlaste meeskond, Foraminifera.eu Labs ja LIB külastasid hiljuti Comet Yxlon Application Factory'd, et näha, mida tänapäeva röntgentehnoloogia nende uurimistööde jaoks võimaldab. Peamiselt Schleswig-Holsteini idaosas leiduva Holsteini erilise liivakivi setteplaati tuli analüüsida selle fossiilide sisalduse suhtes arvutitomograafia abil.

Siiani on selliseid uuringuid tehtud peamiselt kivimi hävitamisega, kuid sellega kaasneb alati oht, et selles sisalduvad fossiilid võivad kahjustada. Seetõttu on mittepurustav uurimine atraktiivne alternatiiv, kui on võimalik saavutada vajalik eraldusvõime. Uued tehnoloogilised võimalused võimaldasid tegelikult anda tulemusi, mida keegi ei osanud oodata: Lisaks suurematele tigudele oli selgelt näha ka millimeetrise suurusega foraminifera koorik. Foraminifera on ainuraksed organismid, mis esinevad mereelupaikades, näiteks ookeanides või soolasoodes. Vanimad leitud foraminifeerad on umbes 540 miljoni aasta vanused. Teadlased saavad nende kestadest välja lugeda väikseimadki muutused vastavates keskkonnatingimustes ja seega vaadata kaugele tagasi kliima ja mere arengusse.

Veel uudiseid

alates 24.01. - 26.01.2024

Nepcon Jaapan 2024

<...

productronica / SEMICON Europa
Tänavusel Productronica messil tuleme välja uudsusega ja esitleme teisipäeval, 14. novembril kell 15.00 meie stendil B2.454 oma uut 3D röntgensüsteemi, mille oleme välja töötanud spetsiaalselt nõudliku pooljuhtide turu jaoks.

elektromobiilsuse tõus on viimastel aastatel viinud akuturu tohutu kasvu, mille lõppu ei ole veel...

Yxlonist saab Comet Yxlon. Tänavusel Control messil teatas röntgen- ja CT-kontrollis&uu...

Yxlonist saab Comet Yxlon. Tänavusel Control messil teatas röntgen- ja CT-kontrollisüsteemide tootja, et muudab oma nime Comet Yxloniks alates 8. septembrist 2022. Uus kaubamärk rõhutab Yxloni pikaajalist seotust Cometiga, mis on plasma- ja röntgentehnoloogiale keskendunud juhtiv ülemaailmne innovatiivne tehnoloogiaettevõte