Kataloog

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

Novotechnik Messwertaufnehmer oHG

  • ISO 9001:2015
  • IATV 16949
  • DIN EN ISO 50001

29.03.2024 01:03

Vastupidavad mitme pöörde andurid kaugjuhitavale manipulaatorile

Teel koos lõhkekehade likvideerimise teenistusega

Magnetilised multiturnandurid, mis kasutavad GMR-efekti (hiiglaslik magnetoresistentsus), töötavad ilma kontaktita, annavad absoluutseid asukoha väärtusi, ei vaja referentskäiku ega vaja pöörete tuvastamiseks toiteallikat või puhverpatareid. Paljudes mobiilsetes ja tööstuslikes rakendustes on need seega praktiline alternatiiv mitme pöörde potentsiomeetritele või optilistele kodeerijatele.
Neid mitmekülgseid andureid kasutatakse nüüd ka robootikas, näiteks sõjaväe- või politseiüksuste robotites, mida kasutatakse näiteks pommiohu korral.


Paljude rakenduste jaoks ei sobi tavapärastel funktsionaalsetel põhimõtetel põhinevad mitme pöörde nurgaandurid, sest nad vajavad näiteks pidevat toiteallikaid, töötavad kulumisohtlike hammasratastega või on liiga keerulised ja seega liiga kallid rakendusvaldkonna jaoks. Selle olukorra parandamiseks on Novotechnik integreerinud GMR-tehnoloogia pöörete tuvastamiseks RSM-2800 seeria mitmepöördeanduritesse. Kontaktivabad andurid suudavad ilma välise toiteallika ja puhverpatareita tuvastada ja salvestada 2 kuni 16 pööret ning väärtust saab seadistada. Analoogliidese lahutusvõime on 16 bitti. Võimalikud on kiirused kuni 800 pööret minutis. Digiliideseid (SSI, SPI) kasutades on võimalik saavutada kuni 18-bitine (nurk ja pöörlemisnurk) lahutusvõime. Andurid on ka
äärmiselt täpsed. tüüpilised lineaarsuse kõrvalekalded on alla 0,05 % kogu mõõtepiirkonnas. Kuna andurid on väga vastupidavad, saab neid kasutada ka mitmesugustes maastikulahendustes. Näiteks Telerob Gesellschaft für Fernhantierungstechnik mbH täppismanipulaatoris telemax PRO tuvastavad nad nn flippide asendit, millel kaugjuhitav robot liigub.


Universaalne geenius suure ulatusega

"Meie telemax PRO-d võib kindlasti nimetada universaalseks geeniuseks tänu tema ronimis- ja takistuste ületamise võimele, suurele manipulaatori ulatusele ja ulatuskõrgusele ning arvukatele
tööriistadele," selgitab Telerobi tootejuht dr Andreas Ciossek. Andreas Ciossek, Telerobi toote- ja innovatsioonijuht.
Mitmekülgne seade on väga kompaktne oma 800 mm pikkuse, 400 mm laiuse ja 750 mm kõrgusega transpordimõõtmetega. Ilma akuta kaalub see maksimaalselt 77 kg ja saavutab kiirendatud versioonis kiiruse 10 km/h.
Sõltuvalt pinnasest saab see hakkama kuni 45° kalletega, ronida üle 500 mm kõrguste takistuste või treppide, ületada 600 mm laiuseid kraave ja liigutada kuni 20 kg raskusi oma 7-teljelise manipulaatori abil. Kokkuvõttes on telemax PRO seega ideaalne abimees, kui on vaja jõuda pommiohu korral potentsiaalselt ohtlike objektideni keerulistes kohtades, nt pagasiruumides või lennukite istmete all.

Keerulisi liikumisjärjestusi, nt uste või pagasitükkide avamisel, saab mugavalt juhtida Tool Centre Point'i juhtimissüsteemi kaudu, eriti kuna peaaegu kõik tüüpilised liikumisjärjestused on eelprogrammeeritud. "Praktiline on ka tööriistade hoidla koos automaatse tööriistavahetusega.
Operaator ei pea robotit tagasi liigutama, kui kohapeal on vaja näiteks teistsugust tööriista," jätkab Ciossek. "See säästab aega, mis on väga mugav näiteks lennujaama või raudteejaama sulgemise tõttu."


Täpne asukoha tuvastamine kaugjuhtimiseks

Flipperi, st rattaajami ja rööbastest koosneva konstruktsiooni asukoht tuleb täpselt registreerida, et telemax PRO saaks sihipäraselt kasutuskohta viia. Seda ülesannet täidavad Novotechnik'i magnetilised multiturnandurid, mis on paigaldatud igale neljale veoteljele. Multiturn ei ole selle rakenduse jaoks tegelikult vajalik, kuid telemax PRO osutus õigeks valikuks. Sõiduki kompaktsete mõõtmete tõttu on paigaldusruum väga piiratud. Seepärast ei ole andurid
paigaldatud ratta telje taha, nagu tavaliselt, vaid paigaldusruumi kokkuhoiu eesmärgil küljele nihutatult. Selleks on telje läbimõõt ümber arvestatud tunduvalt väiksema hammasratta jaoks. Nii saab näiteks ühest veoratta telje pöörlemisest kuus pööret, mida andur loeb täpse asukoha tuvastamiseks.

Õige anduri valimine ei olnud kaugjuhtimistehnoloogia spetsialistidele lihtne; katsetati mitmeid alternatiive. "Lõppkokkuvõttes rääkis palju põhjusi RSM-2800 kasuks," võtab Ciossek kokku. "See on väga sujuvalt töötav ja meie soovitud funktsioonidega kõige väiksem ja ka kõige odavam toode, mida me turul leidsime. Kuna
läbimõõt on vaid 28 mm, oli seda lihtne integreerida." Ka funktsionaalne põhimõte sobis rakendusele:

Tänu GMR-efektile saab pöörete arvu salvestada ilma vooluta

Multiturn töötab mikromagnetilisel alusel ja kasutab GMR-efekti (hiiglaslik magnetotakistus). Seda täheldatakse struktuurides, mis koosnevad vaheldumisi magnetilistest ja mittemagnetilistest õhukestest kihtidest, mille paksus on mõned nanomeetrid. See efekt tähendab, et struktuuri elektritakistus sõltub magnetiliste kihtide magnetiseerimise vastastikusest orientatsioonist; see on vastassuunalise magnetiseerimise korral oluliselt suurem kui ühesuunalise magnetiseerimise korral. Seda erinevust saab kasutada pöörete tuvastamiseks ja samaaegseks salvestamiseks, kasutades selleks spetsiaalselt projekteeritud mitme takistussegmendiga andurielementi, isegi pingevabas olekus. Asendi väärtus väljastatakse näiteks SSI-signaalina. Saadaval on digitaalse SPI- või analoogliidesega variandid.

RSM-2800 on ka väga vastupidav ja sobib seetõttu ideaalselt kasutamiseks koos telemax PRO-ga. See vastab standardselt nõuetele kuni kaitseklassini IP67, st on tolmukindel ja kaitstud ajutise sukeldumise eest. Seega ei ole probleeme, kui manipulaator töötab õues vihma käes või sõidab läbi lörtsi. Ka löögid ja vibratsioonid ei kahjusta selle toimimist. Anduri korpus on valmistatud kvaliteetsest, temperatuurikindlast plastist.
Paigaldusklambrid koos piludega võimaldavad lihtsat paigaldamist ja mugavat mehaanilist reguleerimist. Tagasilöögivaba pistikühendus võimaldab kiiret ja lihtsat paigaldamist. Andur on mustuse ja niiskuse suhtes tundmatu. Elektriline ühendus toimub varjatud kaabli kaudu, mis on valatud korpusesse. Eelnevalt paigaldatud ühenduspistikud, nt M12, on saadaval ka tõelise plug-and-play-ühenduse jaoks.
.

Need omadused avavad RSM-2800 jaoks laia rakendusvaldkonna. Kompaktne mitmekäiguline lahendus võib paljudes kohtades kaotada vajaduse keeruliste käigukasti lahenduste järele, aidates seega vähendada üldkulusid. Rakendusvaldkondade hulka kuuluvad trükimasinad, ajami- ja juhtimissüsteemid, kaabli pikkuse kodeerijad, ukse- ja väravaajamid, liikurmasinad, paberimasinad, tõsteplatvormid või üldiselt mitme pöörde potentsiomeetrite või kodeerijate asendamine

Veel uudiseid

Alates 24.04.2024 - 26.04.2024

shenyang, Hiina

Ootame teid huviga!

25.10.2022 00:00

75 aastat Novotechnik

Andurid lineaarseks ja pöörlevaks mõõtmiseks

K&o...

Isegi kui nõudlus kontaktivabade protsesside järele lineaar- ja pöörlemiste...

Novotechnik saab BRP-Rotaxi tarnija auhinna
Mobiilsete masinate pöörlevad andurid