Kataloog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

18.03.2024 01:03

Pudutuskatse disain: Noor masinatehnika talent toetub ACE-i amortisaatoritele

Ratastoolide testimisel mängivad tootjad arusaadavatel põhjustel turvaliselt. Seepärast ei võtnud kolm mehaanikainseneri mingit riski, kui tuntud ettevõte Meyra tellis neilt ratastoolide kukkumiskatse seadme väljatöötamise - nad toetusid oma konstruktsiooni kaitsmiseks ACE miniatuursetele löögiabilisaatoritele.

Arne Hankemeier, Julian Raimann ja Tobias Ridder omandasid Detmoldis asuvas Felix-Fechenbach-Berufskolledžis tööalase koolituse raames mehaanika eriala riikliku sertifikaadi. Volker Geise vastutab seal pedagoogilise juhtimise eest. Tema kinnitusel pannakse tehnikakooli masinaehitustehnika eriala puhul suurt rõhku praktikale suunatud tööle. Seetõttu tervitas ta oma kolme lõpetaja plaani teha lõputöö raames tihedat koostööd Kalldorfi rahvusvaheliselt tegutseva MEYRA kontserni kuuluva MEYRA GmbH-ga. Ettevõte on üks maailma juhtivaid kõrgekvaliteediliste ratastoolide tootjaid ja on teinud endale nime ka rehabilitatsioonivahenditega varustajana. Kooskõlas omaenda väitega "Me liigutame inimesi" toetavad ja motiveerivad MEYRA töötajad paljusid puuetega inimesi kogu maailmas, et saavutada suurem liikumisvõime ja iseseisvus. MEYRA ühendab üksikute põhipädevuste teadmised ja kogemused, et saada uusi vaatenurki ja töötada välja uuenduslikke lahendusi. Pidev dialoog kannatanutega ning meditsiini, ravi ja hoolduse valdkonna ekspertidega, samuti tihe koostöö meditsiinitarvete jaemüüjatega võimaldab arendada praktikale orienteeritud tooteid.

See MEYRA terviklik ja praktikale orienteeritud lähenemine oli väga kooskõlas Felix-Fechenbachs-Berufskollegi õpperühmaga ning tee järgmise põlvkonna tehnikute juurde ei ole niikuinii kaugel. Nimelt töötab Tobias Ridder, üks kolmest nooremast töötajast, ratastoolide tootja individuaalse tootmise osakonnas konstrueerimisinsenerina. Koos Arne Hankemeieri ja Julian Raimanniga on ta oma lõpuprojektina välja töötanud ratastoolide kukkumiskatse stendi, mille eesmärk on testida eelkõige uute mudelite kandevõimet.


Nõutav suur kandevõime

See katseseade on konstrueeritud nii, et iga katsekeha koormatakse maksimaalse lubatud kaaluga ja lüüakse katsestendisse. Seejärel kinnitatakse vastav ratastool haaratsisse ja tõstetakse pneumaatika abil ning pärast vabastamist lastakse see eelnevalt kindlaksmääratud kõrguselt alla. Tõsteseadme löögiplaadi jõu summutamiseks ja konstruktsiooni kaitsmiseks tuli kolmel tehnikul idee paigaldada löögisummutid. Lõppude lõpuks ei peaks mitte ainult ratastoolide stabiilsus olema tõestatud, vaid ka katseseade ise peaks olema stabiilne ja seda ei peaks juba mõne tsükli järel parandama. Veel üks argument hüdrauliliste summutuselementide kasuks oli see, et tänu oma lineaarsetele omadustele ei ole neil tagasilöögiefektid. See tagab, et niigi aeganõudev kukkumiskatse ei pikeneks liialt. "Tänu ACE Stoßdämpfer GmbH ettekandele, mida saime osaleda õppetöö raames, teadsime, et amortisaatorid ei lahenda neile ette nähtud ülesandeid mitte ainult oma summutusomaduste poolest paremini.nad aitavad kaasa ka sellele, et katsetamine on vaiksem kui näiteks terasvedrude või kummipuhvritega summutamisel," meenutab Arne Hankemeier. Kuna võimalikke juhtumeid saab igal ajal kuvada koduleheküljel www.ace-ace.de ja vastavaid tooteid saab ka otse tellida, pöördus tudengimeeskond Langenfeldis asuva ACE poole. Nende rõõmuks ei kinnitanud müügiinsenerid mitte ainult tudengite projekteerimisandmeid, vaid andsid neile ka tasuta nelja väikese amortisaatori näidise. Selline lähenemine on ACEs juba aastaid olnud tavaks, sest ettevõte on leidnud, et sellised toetusmeetmed ja koostöö noorte õppejõudude ja tehnikakõrgkoolidega toob sageli kaasa uuenduslikke lahendusi ja isegi uusi tootesarju. Lõpuks on nii ratastoolide tootja MEYRA kui ka ACE-l kui igasuguste amortisatsioonilahenduste tarnijal sama eesmärk: pakkuda klientidele nõu ja tuge, et nad saaksid võimalikult palju iseseisvalt teha.


Hüdraulilised summutuselemendid on probleemide lahendajad

Pärast seda, kui meeskond sai ACE-lt neli MC25EUM minišokki, toimus kõik väga kiiresti: hüdraulilised komponendid on tänu oma kompaktsele konstruktsioonile ette nähtud kiireks integreerimiseks olemasolevatesse konstruktsioonidesse. Dampoonid on saadaval nii veeremismembraaniga kui ka ilma selleta, mis optimeerib mitmesuguseid masinaid, pidurdades massi kiiresti ja mittepurustavalt. Kliendid saavad valida reguleeritavate ja isereguleeruvate versioonide vahel. Detmoldi puhul kasutati isereguleeruvaid tüüpe. Täismaterjalist valmistatud amortisaatorite väliskehad on täidetud temperatuuristabiilse õliga ja neil on ka integreeritud fikseeritud stopper. Masinaelemendid on samuti hooldusvabad. Kasutatud mudelid sobivad energia vastuvõtmiseks 2,8 Nm/hüve ja 6 mm pikkuse hooga. Kolme kutsekooli lõpetanud meeskonnatöö töötas kogu projekti vältel suurepäraselt. Tobias Ridder vastutas projekteerimise eest, Arne Hankemeier ja Julian Raimann aga paigutuse ja dokumentatsiooni eest. ACE nelja komponendi integreerimine oli lõpuks väike harjutus, ütleb Arne Hankemeier ja teeb järgmise positiivse kokkuvõtte: "Me suutsime peenkeerme abil reguleerimise täpselt teha ja lukustusmutri abil usaldusväärselt eelseadistatud asendis hoida. Summutid pehmendavad lubatud koormust usaldusväärselt, vaikselt ja kiiresti ning täidavad oma eesmärki täies ulatuses. Samuti oleme saanud positiivse kogemuse, et suurt koormust saab aeglustada peaaegu hääletult ja ilma tagasilöögita ka kõige väiksemas ruumis."


Veel uudiseid

Digitaliseerimist ja lahja juhtimise lähenemisviisi peetakse paljudes ettevõtetes teretulnud sale...

Ratastoolide testimisel mängivad tootjad arusaadavatel põhjustel turvaliselt....

22.12.2023 01:05

Ohutuslöögi amortisaatorid
Hädaolukorra spetsialistid tähistavad esilinastusi filmis ja televisioonis
Kui tegemist on tööstusliku summutustehnoloogiaga, on ACE üks esimesi pöördumisi enamiku inseneride ja projekteerijate jaoks kogu maailmas. Ükskõik, milliseid päringuid eksperdid tänapäeval ka ei esitaks, ACE vastab neile alati kiiresti, kas veebis või isikliku kontakti kaudu kohapeal.

Ratastoolide konstruktsioonis on palju arenguruumi. Seda näitab ühe telgiga Hoss Mobility, mis on...

Käsitlemise ja ümberehituse ajal leevendus: universaalne kruvikeeraja koos gaasitõmbevedruga ja ACE struktuursed amortisaatorid