Kataloog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

15.05.2024 01:05

Action, TUBUS! ACE struktuursed amortisaatorid filmikomplektides

TUBUSi struktuursed amortisaatorid on filmistaaridele sama, mis Stuntmanid on kallitele filmikaamerasüsteemidele: nad võtavad tegevusstseenide ajal kõike vastu ja pakuvad ka ennetavat õnnetuskaitset. Erinevalt kaskadööridest taluvad need ACE tahkiseisundilised amortisaatorid rohkem kui miljon kõva lööki ja vibratsiooni kahjustamata. See on piisav põhjus, miks IDEA VISION GmbH filmitehnoloogia insenerid on andnud neile summutitele olulise rolli.

"Mitte miski ei ole nii hea, et seda ei saaks parandada," ütleb Mark Fellinger IDEA VISION GmbH-st. Baierimaa Kolbermoorist pärit ettevõte arendab, projekteerib ja müüb muu hulgas mehaanilisi ja elektroonilisi süsteeme filmitööstuse jaoks. IDEA VISION on spetsialiseerunud ka stabiliseeritud kaameraplatvormidele. "Me keskendume Saksa kvaliteedistandardite, maksimaalse paindlikkuse, lihtsa käsitsemise ja kiire kinnitamise kombinatsioonile mitmesugustele kandjatele," kirjeldab Fellinger ettevõtet. Neid omadusi saab rakendada ka Langenfeldi ettevõtte ACE Stoßdämpfer GmbH töös, seega ei ole nende kahe ettevõtte koostöö IDEA VISIONi Hybris Shock Absorber'i puhul üllatav.


Probleem: kaamera liikumise sujuvamaks ja vähem värisevaks muutmine
Hybris Shock Absorbers on mõeldud professionaalsete filmikaamerate, motoriseeritud kardaanide või stabiliseeritud kaamerapeade all- või üleliigseks kasutamiseks. Selle 14 kg kaaluva stabiliseerimissüsteemi abil saavad professionaalsed kaamerameeskonnad kompenseerida vibratsiooni ja löögid, mis tekivad filmimisel autode, mootorrataste või paatide sõidu ajal. Reguleeritav lineaarne induktsioonpidur ja vedrustussüsteem moodustavad Hybris Shock Absorbersi abil stabiilse platvormi filmimiseks. Tänu rakendusega konfigureeritavale ja juhitavale toimimisele saab süsteemi kasutada ilma kontaktita, see töötab suure täpsusega ning on ka kulumisvaba ja ilmastikust sõltumatu. Pidurdus- ja summutusjõudlus on tänu magnetilisele keerdvoolupõhimõttele äärmiselt täpne ning väldib süsteemi kõigi osade ja nendega seotud komponentide, näiteks kardaanide või kaamerate otsest mehaanilist koormust. Need võivad kaaluda 1 kg kuni 40 kg ja neid summutab Hybris Shock Absorber 46 cm pikkuse vedrutee ulatuses. Kuna süsteemi kasutatakse sageli rasketes tingimustes, näiteks ebatasasel maastikul, merel ja võistlusradadel, otsisid konstruktorid täiendavat summutust. See pidi tagama pehme peatumise vedru liikumise lõpus ja seega säilitama kaamera stabiilse pildi. Soovitud summutuselement pidi samuti piirama vedrustuse maksimaalset liikumist, kui kaamerameeskonnad soovisid filmida konarlikul maastikul vahetult maapinnast kõrgemal. Sellisel juhul oli eesmärk vältida kogu süsteemi soovimatut kokkupõrget.


Lahendus: nõustamine ja testid viisid sobivate struktuursete summutite juurde

ACE teeb tavaliselt klientidega koostööd, et määrata projekteerimisandmete põhjal kindlaks õige summutuslahendus. Paljusid standardlahendusi saab projekteerida ka ACE veebisaidil olevate arvutus- ja seadistustööriistade abil: www.ace-ace.de/de/berechnungen.html. Kuna aga filmimisel kasutatakse erineva kaaluga seadmeid ja ükski kaamera liikumine ei ole ühesugune, sai selle erijuhtumi puhul kiiresti selgeks, et lisaks kvaliteetsele summutuslahendusele oli vaja ka paindlikku tarnijat. Peagi sai selgeks, et ACE suudab pakkuda mõlemat. Mark Fellingeril Kolbermooris ei olnud Langenfeldis asuva ettevõtte Saksa müügivõrgustiku tehnilist eksperti, kellega ühendust võtta. Selle asemel tuli tema juurde Hans-Jürgen Greindl, ACE Austria eest vastutav müügiinsener, sest tema teekond ACE asukohast Linzist oli kõige lühem. Kui katse väikeste amortisaatoritega ei rahuldanud teda täielikult, oli Hans-Jürgen Greindlil õige mõte: "Pärast seda, kui ma nägin Hybrise amortisaatorite kergeid alumiinium-titaanist raame, oli selge, et meie TUBUSi struktuurseid amortisaatoreid saab ka nende külge kiiresti ja lihtsalt iga pöörde jaoks poltida, praktiliselt mõõtu järgi valmistatud." Struktuursed amortisaatorid, mis on oma torukujulise kuju tõttu tuntud kui TUBUS, on ideaalne alternatiiv väikestele ja tööstuslikele hüdraulilistele amortisaatoritele, kui aeglustus ei pea olema absoluutselt lineaarne ja täpne. TUBUS on saadaval ACE'i enam kui 140 erinevas versioonis amortisaatoritena, mida kasutatakse masside aeglustamiseks, eriti äärmuslikes töötingimustes. "Üle miljoni koormustsükli pikkuse kasutuseaga sobivad need ka suure hulga eeldatavate löökide jaoks, sest eriti filmikomplektides tuleb sageli korrata üksikuid kaadreid ja seansse," rõhutab Hans-Jürgen Greindl.

Paljudest erinevatest kopolüestrielastomeerist valmistatud amortisaatoritest valisid partnerid radiaalsed versioonid. Nende eeliseks on see, et nad aeglustuvad eriti pehmelt ja tagavad seega soovitud ühtlase pildi. Need on saadaval 17 mm kuni 60 mm sammuga ja tänu oma kompaktsele konstruktsioonile saab neid hõlpsasti integreerida olemasolevatesse konstruktsioonidesse. Väikesed komponendid suudavad võtta energiat alates 1,2 Nm/takt kuni 146 Nm/takt. Selleks, et saavutada mitte lihtsalt hea, vaid ideaalne tulemus, tegi meeskond tihedat koostööd, et leida TR83-50, mida lõpuks kasutati. Nagu kõik selle perekonna esindajad, on nad hooldusvabad ja paigaldusvalmis, nad ei kuumene peaaegu üldse ja tagavad seega püsiva summutusjõudluse. 50 mm pikkuse löögi korral pakuvad nad nüüd kõikide kaamerate liikumiste jaoks amortisaatoreid, mis taluvad individuaalseid koormusi, mille energia neeldumine on kuni 45 Nm/tööjoon. Rahulolev Mark Fellinger näeb IDEA VISION GmbH moto kinnitust: "Mitte miski ei ole nii hea, et seda ei saaks parandada." Ja me võime oodata Hybrise amortisaatorite abil filmitud filmide actionstseene.

Veel uudiseid

Biontech/Pfizer'i mRNA-vaktsiini transport COVID-19 vastu on tõeline logistiline välj...

Lisaks mõõtmistarkvarale ning CAD-andmetele ja simulatsioonidele pakub ACE Sto&szli...

ACE Stoßdämpfer GmbH pakub projekteerijatele nüüd mitte ainult konfiguratsio...

Digitaliseerimist ja lahja juhtimise lähenemisviisi peetakse paljudes ettevõtetes teretulnud sale...

Ratastoolide testimisel mängivad tootjad arusaadavatel põhjustel turvaliselt....

Ratastoolide testimisel mängivad tootjad arusaadavatel põhjustel turvaliselt....