Kataloog

ACE Stoßdämpfer GmbH

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

15.07.2024 01:07

COVID-19 vaktsiinide vedu: ohutult üle mäe ja mäestiku koos vibratsioonisummutajatega

Biontech/Pfizer'i mRNA-vaktsiini transport COVID-19 vastu on tõeline logistiline väljakutse. Ühest külmaahela tõttu, mida tuleb säilitada, ja teisest küljest seetõttu, et vedu peab olema võimalikult vibratsioonivaba. GPS-Kärnten GmbH on selleks rakendanud huvitava konstruktsioonilahenduse, mille komponendid on pärit ACE Stoßdämpfer GmbH-lt.

Mobiilne operatiivne COVID-vaktsineerimismeeskond väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele

Kärnteni liidumaa on ainus Austria liidumaa, mille rahvaarv väheneb. Enam kui kaks kolmandikku Austriasse jäänud väljarändajatest on vanuses 15-34 aastat. See selgub Kärnteni ülikooli uuringust [1]. Enamik neist kolib Viini ja Steiermargiasse. See tähendab, et Kärntenit mõjutab eelkõige vananev maapiirkondade elanikkond. See on tekitanud erilisi probleeme ka SARS-CoV-2 viiruse vastase immuniseerimise osas. Koroonapandeemia teadaoleva koormuse tõttu rakendati suur hulk meetmeid, et võimaldada võimalikult suurele osale elanikkonnast hõlpsat juurdepääsu COVID-vaktsiinile vastavalt kehtivatele seadustele, määrustele, määrustele ja muudele regulatiivsetele nõuetele. Sel põhjusel sündis idee jõuda ka elanikkonnani töökohal. Selleks võeti kasutusele mobiilne vaktsineerimisbuss, mis on mõeldud väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele, kus töötab vähem kui 100 inimest. Seda vaktsineerimisbussi võisid abikõlblikud tööandjad taotleda oma töötajate 1., 2., 3. ja 4. vaktsineerimiseks.


Kui GPSi meeskond hakkas selle idee kallal töötama, oli üheks eesmärgiks transportida nõuetekohaselt jahutatud Biontech'i annuseid võimalikult vibratsioonivabalt. Vastasel juhul võib vaktsiinis sisalduvate lipiid-nanoosakeste struktuur hävida, mis võib põhjustada liposoomide liitumist ja annustamise ebatäpsust [2]. Kuna Biontechi toote annus on ainult 30 µg, võivad väikesed vead olla suurte tagajärgedega. Selle vältimiseks alustati internetiotsingut. Vibratsioonidampide otsinguil sattus meeskond ACE Stoßdämpfer GmbH veebilehele. Langenfeldis asuva ettevõtte kliendid on enamasti pärit käitlemis- ja automatiseerimistööstusest, toidu- ja meditsiinitehnoloogiast, autotööstusest ja mööblitööstusest. Nendes ja teistes tööstusharudes on tavaline menetlus konstruktsioonikomponentide määramiseks kohandatud lahenduse arvutamine, mis põhineb mitmesugustel iseloomulikel andmetel. Vastav projekteerimine toimub kas Langenfeldi spetsialistide poolt või konfiguratsiooni- või projekteerimistööriistade abil, millest ACE pakub mitmeid tasuta sellel lingil:
www.ace-ace.de/de/berechnungen.html

. Tarkvara on hoitud nii lihtsana ja intuitiivsena, et ideaalsed komponendid pakutakse lühikese aja jooksul välja ja neid saab tänu ühendatud veebipoele ööpäevaringselt tellida. Austrias läks kõik sel juhul mitmel põhjusel teisiti.

ACE aitab kaasa pandeemiavastasele võitlusele


GPSi meeskond otsustas mitte ise veebis projekteerimist teostada. Seetõttu võeti otsekontakt Hans-Jürgen Greindliga ACE-st. Austria eest vastutav müügiinsener ei avaldanud muljet mitte ainult oma kiire reageerimise ja asjatundliku nõustamisega, vaid üllatas ka GPS-i meeskonda, pakkudes lühikese aja jooksul tasuta veebipõhiselt määratud vibratsioonikompressoreid: "Tavaliselt kipume ettevõttena ja STABILUS Groupi osana sellisel viisil toetama kutsekõrgkoole ja tehnilisi ülikoole ning nende üliõpilasi, et järgmine põlvkond akadeemikuid saaks juba varakult orienteeruda vibratsioonitehnoloogia või summutuslahenduste valdkonnas. Muide, sellest ja meie INNOVACE üliõpilaskonkursist sünnivad regulaarselt uued lähenemisviisid ja tooted," selgitab ta, märkides, et antud juhul olid määravaks GPSi heategevuslik eesmärk ja pandeemiaga võitlemise eesmärk.


GPS omakorda pakkus ACE eksperdile üllatust: "Kuna rahustatava konstruktsiooni hinnanguline kogukaal on alla 100 kg, mõtlesin selle paigaldamist neljale CM-VSC1-2-M8 karterikinnitusele. Kui GPSi meeskond siis aga tellis kokku 8 sellist rasket vibratsioonisolaatorit, eeldasin, et kaks vaktsiinidoosidega täidetud külmkappi tuleb rahustada. Asjaolu, et GPS realiseeris selle asemel topelt ladustussüsteemi, üllatas mind esialgu, kuid näitab, kui tõsiselt võeti probleemi, mis puudutab lipiidide nanoosakesi, mida ei saa transportimisel hävitada." Selle tulemuseks oli GPS-i töökodades võileivakonstruktsiooni lahendus, mis põhines moto: Me mängime väga, väga turvaliselt!

Vibratsioonipidurid vibratsioonide ja löökide vastu


ACE poolt tarnitud tassikinnitused kaitsevad tõhusalt igasuguseid konstruktsioone ja komponente vibratsioonide ja löökide eest. Tavaliselt on koormused siiski süsteemile omased, st need on põhjustatud üldise konstruktsiooni struktuurist, selle mõõtmetest ja ajamite mõõtmetest või muudest võnkumisi põhjustavatest vibratsiooniallikatest. GPSi liikuva vaktsineerimisjaama puhul on aga vibratsioonid ja löögid põhjustatud sõidust üle munakivide, äärekivide ja aukude ning on seetõttu ettearvamatud. Seetõttu valis GPS ka topeltlaagrid. Kuna loomulik sagedus on 16 Hz kuni 35 Hz ja koormusvahemik on 3 kg kuni 16 kg külmkapi hoiukoha kohta, siis on juba arvestatud puhvriga. Väärtuste kahekordistamisega oli võimalik muuta vaktsineerimismobiil peaaegu sedeliks. Selle tulemusena ei muutunud ükski proov transpordi ajal kasutuskõlbmatuks. Selle jaoks on oluline masina elementide rebenemiskindel kaitse, kui maapiirkondades läheb raskeks. Nende väike suurus oli rakendatud võileivalahenduse positiivne kõrvalmõju. Sel juhul ei mänginud aga rolli vabalt valitavad paigaldusasendid, mida saab vastavalt vajadusele ka kallutada ja kujundada X-, Y- või Z-teljel.


Standardselt on need kompaktsed abivahendid saadaval kas neopreenist või looduslikust kummist summutusmaterjaliga, kuid neid saab ka silikooniga katta, et saavutada kõrge summutus äärmuslikel temperatuuridel või väga tugevate löökide korral. Vibratsioonidamponeid saab kasutada igat tüüpi koormuste puhul tõuke-, tõuke- ja tõmbesuunas ning need on saadaval keskse keermega või läbiva auguga. GPS ja ACE on seega üheskoos suutnud tuua madala läve vaktsineerimisteenuse Kärnteni provintsi kaugetesse nurkadesse.

Veel uudiseid

Sporditeadlased kasutavad oma konstruktsioonides ka hüdraulilisi masinaelemente. Eriti siis, ku...

Lisaks mõõtmistarkvarale ning CAD-andmetele ja simulatsioonidele pakub ACE Sto&szli...

ACE Stoßdämpfer GmbH pakub projekteerijatele nüüd mitte ainult konfiguratsio...

TUBUSi struktuursed amortisaatorid on filmistaaridele sama, mis Stuntmanid on kallitele filmikaam...

Digitaliseerimist ja lahja juhtimise lähenemisviisi peetakse paljudes ettevõtetes teretulnud sale...

Ratastoolide testimisel mängivad tootjad arusaadavatel põhjustel turvaliselt....