Kataloog

FLUX-GERÄTE GmbH

  • ISO 9001:2015

16.05.2022 01:05

Töötage ökonoomsemalt moodulpumpadega

Usaldusväärne tooraine ekstraheerimine seebi tootmiseks

Seebide valmistamiseks tuleb sõltuvalt retseptist ette näha erinevad algmaterjalid automaatseks edasiseks töötlemiseks. Valik ulatub kergetest õlidest või parfüümipõhjadest kuni poolkindlate rasvade ja värvisuspensioonideni ning sitkete vahadeni. Pärast tootmist tuleb mõnikord söövitavad ja abrasiivsed jäägid kõrvaldada. Modulaarsed ja vastupidavad trummel- ja õhkmembraanipumbad sobivad kõigi nende rakenduste jaoks, sest nad edastavad õrnalt ja usaldusväärselt mitmesuguseid aineid.

Tänapäeval valmistatakse enamik seebivariatsioone eriretseptide järgi paljudest üksikutest komponentidest. See algab tooraine valikuga tegelikuks seebistamisprotsessiks ja jätkub lisaainetega, nagu hooldusvahendid, värvipastad või vahad ja isegi parfüümikomponendid. Kõikidel komponentidel on erinevad omadused viskoossuse, keemiliste omaduste või leekpunkti poolest. Sellegipoolest tuleb need tarnekonteineritest usaldusväärselt ja ohutult automaatsesse tootmisse sisestada. Kappus Group, 1848. aastal asutatud traditsiooniline ettevõte, toodab aastas 20 000 tonni põhiseepi. Selleks kasutab ettevõte oma Heitersheimi tegevuskohas tahke seebi tootmisel tõestatud Fluxi tarnepumpasid, sest pumba ja ajami modulaarne konstruktsioon võimaldab alati konfigureerida õige pumba konfiguratsiooni vastava keskkonna jaoks.

Paindlikud pumbad edastavad mitmesuguseid tooraineid
Kaasaegne seebitootmine on suures osas automaatne ja segab üksikud komponendid vastavalt spetsifikatsioonile soovitud lähteprodukti. Selleks tuleb vastav tooraine ja lisaained, mis tarnitakse erinevates mahutites, viia tootmispaakidesse. Vaatamata ainete mitmekesisusele kasutatakse Heitersheimi seebitootja juures ainult kolme erinevat pumpade mudelit. Ulrich Kneip, Kappuse tehnoloogiajuht, selgitab, miks: "Kaks tünnipumpa, tüüp F 430 S ja FP 42 4S, ning roostevabast terasest õhkmembraanipump FDM 25 S/TT tagavad meile vajaliku ribalaiuse kõigi tootmises kasutatavate ainete jaoks ja vähendavad seega oluliselt varuosade ladustamise, kasutusjuhendite ja varupumpade jaoks tehtavaid jõupingutusi. Tänu tegeliku pumba ja ajamimootori modulaarsele konstruktsioonile saame vajaduse korral ka osad kiiresti välja vahetada. Näiteks saab tavalise ajami vajaduse korral kiiresti vahetada plahvatuskindla mudeli vastu või kasutada soovitud voolukiiruse saavutamiseks võimsamat mootorit väga viskoossete vedelike jaoks. Lisaks mootorivahetuse lihtsusele on kiire lahtivõtmine puhastamiseks samuti eelis, mida ei tohi alahinnata, et reageerida paindlikult muutuvatele tootekomponentidele."

Keerukas pumbatehnoloogia
Moodulsüsteem pakub pumbaajamit alates lihtsatest kommutaatormootoritest kuni harjadeta mootoriteni praktiliselt kulumisvaba pidevtööks kuni kolmefaasiliste hammasratasajamiteni või suruõhuajamini. Soovi korral saab mootoreid tarnida ka kiiruse reguleerimisega, näiteks selleks, et reguleerida vooluhulka igal ajal sujuvalt. Kõik ajamid asetatakse mõlemas pumbaüksuses ajami võllile ja pingutatakse ainult ühe mutriga. Seetõttu on neid lihtne ja kiire vahetada
. Sõltuvalt pumba mudelist, keskkonnast ja ajamist saab elektriliste ajamite abil tarnida kuni 220 l/min rõhu juures kuni 26 mWS (umbes 2,6 baari). Õhumootor saavutab umbes 240 l/min 30 mWS (umbes 3 bar) juures. Mudeli FP 425 imemisgeomeetria on kavandatud väikeste jääkmahtude jaoks ja võimaldab näiteks tünnide tühjendamist enam kui 99 % ulatuses, st peaaegu täielikult. Seebitootmises on end tõestanud eelkõige kaks pumba mudelit: mudel F 430 S, millel on mehaaniline tihend veovõlli suunas, ja tihendita versioon FP 424 S, millel on spetsiaalselt projekteeritud võllijuhik. Kõik Kappuse seebitootmises kasutatavad pumbad on valmistatud roostevabast terasest, mille eripikkus on 1500 mm (IBC-de puhul on standardpikkus 1200 mm), nii et neid saab kasutada universaalselt. Vajaduse korral kasutatakse ka selliseid materjale nagu polüpropüleen, polüvinülideenfluoriid, nt eriliste söövitavate või söövitavate keskkondade puhul.

Pikk kasutusiga
Mõlema pumba puhul ümbritseb välimine ülekandetoru sisemist juhttoru veovõlli jaoks. Hea ja sujuvalt töötav veovõlli laager on oluline pumba toimimise seisukohast. Siinkohal kasutavad pumbaspetsialistid sõltuvalt keskkonnast kahte erinevat lähenemisviisi: Mehaanilise tihendiga mudeli puhul tihendab see juhttoru koos võlliga põhjas, otse pumba küljes, tungiva keskkonna vastu. Võlli ise on toetatud ja juhitud mitmetes sisemisse torusse sisestatud liuglaagrites. See võimaldab ka näiteks kuni 85 °C-ni kuumutatud vaha pumpamist, et vähendada selle viskoossust. Sealless-mudel töötab seevastu spiraalse juhtlaagriga sisemises torus, mis asub umbes võlli keskel. Töötamise ajal transpordib see läbitungivat keskkonda tagasi avasse, sarnaselt arhimedeuse kruvile. See muudab selle konstruktsiooni eriti sobivaks madala viskoossusega, isegi agressiivsete ja kiiresti voolavate vedelike jaoks, mis ei kõvene ega kristalliseeru. Selline konstruktsioon takistab soovimatuid ladestumisi pumba sees ja pikendab seega pumba kasutusiga tohutult. Mõlemat pumba mudelit saab lihtsaks puhastamiseks hõlpsasti üksikuteks komponentideks lahti võtta.

Membraanpump võtab üle kõrvaldamise
Seevastu leelise valmistamiseks on vaja muid pumba omadusi. Seetõttu kasutatakse vastupidavat roostevabast terasest õhkkasutatavat membraanpumpa, mille võimsus on kuni 178 l/min 8 baari tarnerõhu juures. See pumpab jäätmevedeliku kogumissõnnikust töötlemiseks vahepealsesse mahutisse. Kuna pump saab probleemideta hakkama isegi abrasiivsete osakestega, sobib see ideaalselt jäätmete kõrvaldamiseks. Kuivalt töötav ohutu pump on kuivalt isevoolav ja isegi üleujutus ei häiri seda.
Selle õlivaba töö võimaldab seda kasutada mitte ainult seebitootmises, vaid ka farmaatsia- ja toiduainetööstuses, samuti reovee, läga, kloorivalgendaja, puhastusvahendite jne. kasutamisel. Sõltuvalt kasutusotstarbest on pump valmistatud alumiiniumist, roostevabast terasest, PP-st või polüvinülideenfluoriidist. Hoolimata seebitootmises pumbatavate ainete mitmekesisusest piisab tootmispumpamiseks vaid kolmest universaalselt kasutatavast pumbast ja mõnest mootorimudelist. Modulaarne konstruktsioon võimaldab
süsteemid alati seadistada nii, et valmis pump oleks sobilik pumbatavale materjalile. Hoolduskulud, varuosade varud ja lõpuks ka halduskulud, nt vajalike kasutusjuhendite kulud, on viidud miinimumini.

Veel uudiseid

Mis on KLIMAfit?
KLIMAfitiga - projekti abil, mis on kooskõlas Baden-W&uuml...

22.11.2023 09:00

Fluxi pumbad Brau Beviale'is
alates 28.11.2023.-.30.11.2023

SUR/FIN NASF



Cleveland, Ohio/USA Eksponent: FLUX Pumps Corporation USA

<...

12.04.2023 11:00

FLUX - tuleviku tööandja
FLUX-GERÄTE GMBH sai pitseri "Tuleviku tööandja"