Kataloog

Stäubli Electrical Connectors AG

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

Stäubli Electrical Connectors AG

  • DIN EN ISO 9001

08.01.2024 01:01

Stäubli ja partnerid viivad lõpule Põhja-Ameerika esimese suuremahulise mehhaniseeritud EV laadimisprogrammi sadamas

SSA Terminals, LLC on kasutusele võtnud 33 terminalitraktorit, mis on mõeldud täielikult automatiseeritud suure võimsusega kiirlaadimisühendustega (QCC) elektrisõidukite jaoks.

Stäubli Electrical Connectors, üks juhtivaid ülemaailmseid elektrilisi ühendusi tootvaid ettevõtteid, on sõlminud lepingu SSA Terminals, LLC-ga, mis on ühisettevõte Matson Navigation Company'ga, et tarnida automaatseid laadimisühendusi 33 terminalitraktorile Long Beachi sadamas, Californias. See projekt on üks suurimaid elektrisõidukite automatiseeritud laadimisprogramme Ameerika Ühendriikide aktiivsetes sadamates. SSA Terminals ja Stäubli rakendavad praegu veel viis QCC-ga varustatud seadet Oaklandi sadamas.

Projekt koos SSA Terminalsiga on osa 50 miljoni dollari suurusest toetusest, mille Long Beachi sadam sai California õhuressursside nõukogult (CARB) programmi Zero and Near Zero Emission Freight Facility (ZANZEFF) raames. ZANZEFF rahastab ümberkujundavaid heitkoguste vähendamise strateegiaid kaubaveorajatistes kogu osariigis ja on osa California Climate Investments'ist, mis on üleriigiline programm, mille raames kasutatakse miljardeid dollarite suuruseid heitkoguste piiramise ja kauplemise vahendeid, et vähendada kasvuhoonegaaside heitkoguseid, tugevdada majandust ning parandada rahvatervist ja keskkonda, eriti ebasoodsas olukorras olevates kogukondades.

Selle projekti puhul varustati 33 traktorit, mida kasutati veokonteinerite transportimiseks terminali territooriumil, elektriajamiga. Sadamaterminali operaator SSA Terminals valis Austraalia ettevõtte Tritium, et paigaldada traktoritele 175 kW võimsusega alalisvoolu kiirlaadijad, ja Stäubli, et paigaldada oma QCC automaatne kiirlaadimislahendus.

Eelised California ja selle sadamate jaoks

Stäubli QCC-süsteem kasutab suletud pistikute ja pistikupesade konstruktsiooni, mis on isepuhastuv ja puutetundlik mõlemal pool pistikut ning võimaldab hõlpsasti korrigeerida valesti paigutatud pistikupesasid. Long Beachi sadamas ühendavad 33 QCC-süsteemi Tritiumi laadimisseadmed automaatselt iga terminalitraktori pistiku külge, luues ohutu ja tõhusa laadimissüsteemi. Siin on mõned selle tehnoloogilise lahenduse peamised elemendid:

  • Puudutuseta töö: kõiki traktoreid saab laadida samaaegselt ilma käsitsi sekkumiseta. Juhid sõidavad lihtsalt laadimisjaama ja QCC liigub välja, et ühendada traktorid pauside või vahetuse ajal. See tagab maksimaalse laadimisaja ja töökasutuse.
  • Keskkonnakindlus: Iga QCC on arvestatud rohkem kui ühe megavati võimsusele ja sellel on UL-sertifitseeritud komponendid, mis on vastupidavad sadamaseadmeid tavaliselt saastavatele ainetele, nagu soolane õhk, kõrge õhuniiskus ning õhus olev rooste ja kummi.
  • Vähene/ei ole hooldust: QCC-süsteem on kavandatud kuni 100 000 sisselülitamistsükliks ja vajab vähe või üldse mitte mingit hooldust ning selle eeldatav eluiga on 20-30 aastat.
  • Parem õhukvaliteet: See projekt aitab täita Long Beachi sadama ja Los Angelese sadama ühise puhta õhu tegevuskava heitkoguste vähendamise strateegiaid, mille eesmärk on muuta terminali toimingud 2030. aastaks 100-protsendiliselt heitevabaks.
"Stäubli on tänulik SSA Marine'ile võimaluse eest ühendada sõiduk infrastruktuuriga ja demonstreerida uuenduslikku heitevaba tehnoloogiat, mis parandab tegevuse tõhusust ilma ümbritsevat õhku saastamata."
David Rababy - müügidirektor E-Mobility North America.

See projekt koos Stäubliga on järjekordne samm SSA Terminals'i teekonnal oma tegevuse dekarboniseerimiseks. See tugineb ettevõtte pikaajalisele innovatsioonitegevusele uute tehnoloogiate katsetamisel ja kasutuselevõtmisel, et vähendada heitkoguseid oma mereterminalides.

sSA Terminals / SSA Marine

SSA Terminals on SSA Marine tütarettevõte, mis on üks maailma juhtivaid sõltumatuid eraomanduses olevaid mereterminalioperaatoreid, kes tegutseb enam kui 250 terminalis ja raudteetranspordiga Ameerika Ühendriikides, Kanadas, Mehhikos, Kesk-Ameerikas, Lõuna-Ameerikas ja Aasias. Alates oma asutamisest 1949. aastal on SSA Marine jätkanud kasvu, pidades silmas oma klientide parimaid huve.

Long Beachi sadamast

Long Beachi sadam on üks maailma juhtivaid meresadamaid, Vaikse ookeani piirkonna kaubanduse värav ning kaupade liikumise ja keskkonnahoiu eestvedaja. Sadamas käideldakse aastas üle 200 miljardi dollari väärtuses kaubandust ning see annab üleriigiliselt 2,6 miljonit kaubandusega seotud töökohta, sealhulgas 575 000 töökohta Lõuna-Californias.

Veel uudiseid

Prantsuse kangavabrik investeerib Stäubli'sse, et täita ESG nõudeid
Stäubli PV-liitmike turuliidrite MC4 portfelli kuulub nüüd ka aku energiasalvestussüsteemide alalisvooluühendusega ühenduslahendus MC4-Evo stor.