Kataloog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

10.11.2023 01:11

PFISTERER toetab TenneTi alalisvooluühendust - Avamereplatvorm DolWin kappa edukalt paigaldatud

Winterbach, Saksamaa - 7. november 2023

DolWin kappa avamereplatvorm paigaldati edukalt Alam-Saksi ranniku lähedal TenneTi võrguühenduse DolWin6 projekti raames. Tulevikus muudab see
Kolme tuulepargi vahelduvvoolu (AC) 155 kV-lt 362 kV-le ja seejärel 320 kV-le alalisvoolule (DC) ning edastab selle seejärel praktiliselt kadudeta maismaale. Platvorm on esimene, millel on selleks kaks gaasiga isoleeritud jaotusseadet (GIS). Sellele eelnes PFISTERERi poolt Hispaanias Cádizis teostatud kõrgepingeseadme edukas katsetamine Cádiz. Ka põhivõrguettevõtja TenneT loodab DolWin kappa puhul PFISTERER CONNEXi tooteperekonna pistikupesaga CONNEX kõrgepingearmatuurile.

Kokku on DolWin6 juba 13. TenneTi avamere võrguühendus Saksamaal. Ülekandesüsteemi haldur on Euroopa Liidu avameresektori juhtfirma. Uus 900-megavatine ühendus varustab Põhjamerest pärit taastuvenergia tuuleenergiaga teoreetiliselt üle miljoni majapidamise ning tugevdab seega veelgi Saksamaa ja Euroopa varustuskindlust. PFISTERER toetab projekti ja peatöövõtja SIEMENS Energy poolt tellitud platvormi ehitamist - alates terviklikest projekteerimis- ja planeerimisteenustest kuni kaablite paigaldamise järelevalvega. Seejärel võttis PFISTERER üle kõrgepingearmatuuride paigaldamise ja kogu kõrgepingekaablite lõpliku kõrgepingekatsetamise. Muu hulgas paigaldati umbes 200 CONNEXi pistikut suurusega 6-S, PFISTERERi epoksüvaigumuhvid ja ühendusdokumendid, mis tagavad püsiva turvalise energiaülekande.


Esimene gaasiga isoleeritud jaotusseade alalisvoolu ülekandmiseks
DolWin kappa konverteriplatvormil on esmakordselt kaks GIS-süsteemi - üks vahelduvvoolu (AC) ja teine alalisvoolu (DC) poolele maa-aluse kaabliühenduse jaoks. See annab platvormi sees märkimisväärseid ruumieeliseid. PFISTERER arvutas esialgu välja erinevate kaabliühenduste voolutugevuse ja energiakoormuse - platvormi sees asuvast tuulepargi ühendusest 155 kV taseme GISi kaudu trafoni ja sealt edasi teise GISi 362 kV alalisvoolu poolele. PFISTERER suutis seega pakkuda tuge nii sisekaablite projekteerimisel ja valikul kui ka kõigi paigaldusprotsesside ajaliselt optimeeritud planeerimisel. PFISTERER jälgis ja dokumenteeris kaabli paigaldamist kohapeal nii Cádizis kui ka avamerel Põhjameres ning koordineeris ja teostas seejärel HV-liitmike ja epoksüvaiguga ühenduste paigaldamist. Tuginedes olemasolevatele projektikogemustele avamereplatvormide segmendis, optimeeriti kaabli paigaldamise töövõtted ja kohandati neid vastavalt projekti väljakutsetele.
See võimaldas tulla toime keerulise logistika ja pingelise projekti ajakavaga PFISTERER toetab TenneTi alalisvooluühendusega - avamereplatvormi DolWin kappa edukas paigaldamine.

HV-katse üleöö
Lõplik kõrgepingekatse tagab süsteemide terviklikkuse 155 kV ja 362 kV pingetasemetel pärast kõigi maismaal asuvate paigalduste lõpuleviimist. Et mitte takistada muid töid platvormil, need katsed viidi läbi öösel. Katsepinge sisestamiseks ühendati platvormiga katsekaabli kaudu mobiilne katsetaatlushaagis, millel oli PFISTERERi puks ja gaasiga isoleeritud küünarliitmik. PFISTERERi meeskond lõi ka sobiva ühenduse 362 kV GISi jaoks platvormi konverteriruumis. Kõigi kolme faasi katsetamiseks tuli ka liitmikke ja kaableid mitu korda ümber paigutada. Lõplikult anti platvorm üle 2022. aasta märtsis. 2022. aasta augustis alustas see oma teekonda Rotterdami kaudu Põhjamerre, kus see paigaldati 45 km kaugusele rannikust.

Edukas avamerekaabliühendus avamerel
Redundantsuse ja võrgu turvalisuse suurendamiseks ühendatakse DolWin kappa merel oma sõsarplatvormiga DolWin beta. Nagu ka DolWin gamma projekti puhul, teostas PFISTERER selle 155 kV Feltoflexi sildühendusega. Kahe platvormi vahele tõmmati umbes 2 kilomeetrit kaablit, mis ühendati epoksüvaiguga ühenduste ja CONNEXi ühenduskohtadega . Lisaks paigaldamisele merel osales PFISTERER ka kõrgepingekaabliühenduste lõplikus katsetamises.

TenneT on oma avamereprojektides juba pikka aega toetunud PFISTERERi turvalistele ja tõestatud CONNEXi HV-liitmikele. Neid kasutatakse DolWin alfa, DolWin beta, DolWin gamma ja DolWin epsilon võrguühendustes ja avamereplatvormidel ning mitmetel satelliitplatvormidel. Siemens Energy on peatöövõtja, kes vastutab DolWin kappa platvormi ehitamise eest. PFISTERER Group pakkus tuge oma kohalike meeskondade ja filiaalidega Hispaanias, Saksamaal ja Šveitsis.

Veel uudiseid


Winterbach, Saksamaa - 06. veebruar 2024 - Siemens Energy on edukalt sertifitseerinud PFIST...


Winterbach, Saksamaa - 26.09.2023 -

Ülekandevõrgu operaator TenneT on t...

Winterbach, Saksamaa - 15. juuni 2023 -

Juhtiv energiainfrastruktuuri lahenduste pakkuja...

Energia jaotamine ja ülekandmine on olnud PFISTERERi põhipädevus juba peaaegu 100 aastat. Energia...

Alates aasta algusest on Küssnacht am Rigi olnud meie umbes 160 töötaja uus keskne asukoht Šveitsis. Aastakümneid Šveitsis juurdunud PFISTERER Groupi jaoks tähistab see uue ajastu algust: Küssnachtis ühendame oma seni Maltersis ja Altdorfis asunud osakonnad uude keskse tehnoloogia- ja müügikeskuse.