Kataloog

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

28.09.2023 00:09

PFISTERER arendab TenneTi jaoks maailma esimese universaalselt ühendatava remondilahenduse kuni 170 kV merekaablitele


Winterbach, Saksamaa - 26.09.2023 -

Ülekandevõrgu operaator TenneT on tellinud PFISTERERilt universaalse remondimuhvi väljatöötamise veealustele kaablitele. Ühtne lahendus on mõeldud kaablivigade kiireks ja tõhusaks parandamiseks, mis toimub minimaalse ladustamiskuluga - täiesti sõltumatult kasutatavate kaablite konstruktsioonist või tootjast. See on esimene kord maailmas, kui selline lahendus on realiseeritud. Ülekandesüsteemi operaatori jaoks loob see täiesti uued võimalused ladustamiseks ja merekaablite parandamiseks.

TenneT haldab enam kui kolmkümmend 155 kV ja 220 kV vahelduvvoolu merekaabelplatvormi võrguühendust Põhjameres Saksamaa ja Madalmaade ranniku lähedal, mis transpordivad taastuvatest energiaallikatest toodetud elektrit avamere tuuleparkidest mandrile. viimase 15 aasta jooksul on merealuste kaabliühenduste jaoks kasutatud arvukalt erinevaid kaablitüüpe, millel on erinevad juhtmete ristlõiked ja mis pärinevad erinevatelt kaablitootjatelt. Selleks, et olla võimeline parandama võimalikke kaablirikkeid, hoitakse iga konkreetse ühenduse jaoks laos reservkaableid, spetsiaalselt kasutatud kaablile mõeldud remondimuhve ja varuosasid. See nõuab palju ladustamisruumi ja käsitsemine on äärmiselt keeruline.

Ohutus kahjustuste korral lihtsustatud ladustamisjuhtimise abil
Selleks, et vähendada käsitsemise ja ladustamise keerukust miinimumini ja olla samal ajal kahjustuste korral optimaalselt varustatud, tellis TenneT PFISTERERilt universaalse remondimuhvi väljatöötamise. See võimaldab ühendada täiesti erinevaid kaableid. Sõltumata sellistest omadustest nagu kaabli tootja, materjalid ja juhtmete ristlõige, saab veealuste kaablite vigasid kiiresti ja tõhusalt parandada. "Universaalne konstruktsioon võimaldab meil kasutada ühte remondimuhvi kõigi allveekaablite jaoks, kusjuures vajadus varuosade järele on minimaalne. See võimaldab meil oluliselt parandada varude haldamist ja oleme hästi ette valmistatud võimalikeks kahjustusjuhtumiteks," selgitab Dirk Hansen, TenneTi kaabliremondi projektijuht.

Universaalne kuni 170 kV veealuste kaablite remondilahendus PFISTERERilt
. Lahendus põhineb PFISTERERi Connex tooteperekonna kuni 170 kV pistikupesa epoksüvaigust muhvil. Seda tehnoloogiat kasutatakse juba paljudel avamere tuule- ja naftaplatvormidel platvormi kaabli ja ekspordikaabli ühendamiseks. Samuti kasutavad seda laialdaselt energiatarnijad maismaasektoris universaalse häirevaruna. Lisaks kompaktsele ja vastupidavale konstruktsioonile on see eriti muljetavaldav oma kiire paigaldusaja poolest. PFISTERER on siiani ainus kuni 170 kV pistikühenduste tootja. "Oleme pioneerid, kes on maailma esimene pistikuga ühendatava lahendusena kasutatav vahelduvvoolu merealuste kaabliühenduste remondikontseptsioon avameresektoris. Meie epoksüvaiguga ühendused on siin võtmekomponent. Tänu oma pistikupesa tehnoloogiale võimaldavad need eri tüüpi kaablite kiiret ja tõhusat remonti," selgitab Vukašin Basara, selle projekti vanemtootemänedžer ja projektijuht. lisaks remondiliidete väljatöötamisele ja projekteerimisele hõlmab tellimus ka tüübikatsetuste läbiviimist toote mehaaniliseks ja elektriliseks kvalifitseerimiseks.
"Connexi tooteportfelliga oleme avamereturu pioneerina näidanud, kui kiiresti ja lihtsalt saab avamereplatvorme ühendada, kasutades pistikuga kõrgepingeliitmikke. Nüüd tahame seda kontseptsiooni kasutada spetsiaalselt veealuste rakenduste jaoks," rõhutab Vukašin Basara projekti.

Universaalne merealuste kaablite remondimuhv kuni 245kV
Lisaks kuni 170kV variandile töötab PFISTERER TenneTi jaoks välja ka universaalset remondimuhvi kuni 245kV. kontseptsiooniks on projekteerida see komponentidega, mis on võimalikult sarnased 170kV lahendusega. Keskendutakse ka kõigi kaablikonstruktsioonide jaoks mõeldud keskse ühenduskorpusele, mis suudab ühendada erinevaid juhtmete ristlõikeid ja geomeetriat. Projekti kestus arenduse ja prototüübi ehitamise jaoks on kavandatud kuni 2024. aasta lõpuni.


PFISTERERist
1921. aastal asutas Karl Pfisterer Stuttgarti erielektriliste toodete tehase eesmärgiga parandada elektriülekannete maailma. PFISTERERi kontsern on järginud seda kvaliteedi- ja tehnoloogilist juhtpositsiooni juba üle 100 aasta. Tänapäeval on PFISTERER üks maailma juhtivaid energiainfrastruktuuri spetsialiste ja süsteemipakkujaid, kellel on täielik valik kaablitarvikuid, õhuliinide tehnoloogiat ja komponente kogu ülekandeahela ulatuses alates elektrienergia tootmisest kuni tarbimiseni. Tänu moodsatele tootmisprotsessidele ja 1200 töötajale 19 rahvusvahelises asukohas ja 5 tehases ei ühenda PFISTERER mitte ainult tänaseid ja homseid elektrivõrke, vaid annab ka olulise panuse jätkusuutliku ja turvalise energiainfrastruktuuri loomisse.

TenneTist
TenneT on juhtiv Euroopa võrguettevõtja. Oleme pühendunud turvalisele ja usaldusväärsele elektrivarustusele - 24 tundi ööpäevas, 365 päeva aastas. Me aitame kujundada energia üleminekut - jätkusuutliku, usaldusväärse ja taskukohase energia tuleviku nimel. Esimese piiriülese põhivõrguettevõtjana planeerime, ehitame ja haldame peaaegu 25 000 kilomeetri pikkust kõrge- ja ülikõrgepingevõrku Madalmaades ja suures osas Saksamaal ning võimaldame Euroopa energiaturgu 17 ühendusega naaberriikidesse. 9,8 miljardi euro suuruse käibe ja 41 miljardi euro suuruse koguvara tõttu oleme üks suurimaid investoreid riiklikesse ja rahvusvahelistesse elektrivõrkudesse nii maal kui ka merel. Meie 7400 töötajat annavad iga päev endast parima ja tagavad kooskõlas meie väärtustega, milleks on vastutus, julgus ja võrgustike loomine, et üle 43 miljoni lõpptarbija võib loota stabiilsele elektrivarustusele. Koos valgustame teed ettepoole

Veel uudiseid


Winterbach, Saksamaa - 06. veebruar 2024 - Siemens Energy on edukalt sertifitseerinud PFIST...

Winterbach, Saksamaa - 7. november 2023

DolWin kappa avamereplatvorm paigaldati e...

Winterbach, Saksamaa - 15. juuni 2023 -

Juhtiv energiainfrastruktuuri lahenduste pakkuja...

Energia jaotamine ja ülekandmine on olnud PFISTERERi põhipädevus juba peaaegu 100 aastat. Energia...

Alates aasta algusest on Küssnacht am Rigi olnud meie umbes 160 töötaja uus keskne asukoht Šveitsis. Aastakümneid Šveitsis juurdunud PFISTERER Groupi jaoks tähistab see uue ajastu algust: Küssnachtis ühendame oma seni Maltersis ja Altdorfis asunud osakonnad uude keskse tehnoloogia- ja müügikeskuse.